Pályaválasztási kiállításra várják a fiatalokat 2023. november 9-én

2023. 11. 07.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal Pályaválasztási kiállítást szervez Egerben, a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Pályaválasztási kiállításra várják a fiatalokat 2023. november 9-én

 

2023. november 9-én szeretettel várják az iskolaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulókat a vármegye középfokú oktatási intézményeinek képzési kínálatával, látványos szakmabemutatókkal és pályaorientációs tanácsadással.

 

Helyszín: Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok (Eger, Érsekkert)
Időpont: 2023. november 9. 9.30-14.00 óra

 

A kiállítás célja, hogy segítséget nyújtson a pályaválasztás és iskolaválasztás előtt álló tanulóknak a pályaválasztási döntés meghozatalához. Tájékozódni lehet a középfokú oktatási intézmények képzési kínálatáról, felvételi követelményeiről. Interaktív szakmabemutatók, üzemlátogatások, pályaorientációs feladatok és tanácsadás várja az érdeklődőket.

A rendezvényre várják a 8. osztályos diákokat, szülőket, pedagógusokat, és minden érdeklődőt, aki pályaválasztás, pályamódosítás előtt áll.

 

25 középiskola mutatja be képzési kínálatát a Pályaválasztási Kiállításon, de hasznos programokkal készülnek a pályamódosítás előtt álló felnőtteknek is! A térség 11 munkáltatója készül szakmabemutatókkal és lehetőség lesz szervezett gyárlátogatásokon is részt venni.

 

A rendezvény színpadán előadások és bemutatók szórakoztatják a látogatókat, a vármegyei iparkamara jóvoltából pedig kipróbálható lesz a VR szemüveges szakmaszimulátor.

Foglalkoztatási szakemberek pályaválasztást segítő, pályaismeretet bővítő játékos feladatokkal készülnek, a Pedagógiai Szakszolgálat standjánál pedig képességvizsgáló eszközöket is ki lehet próbálni. Érdemes lesz elidőzni a középiskolai jelentkezés menetrendje, pontszámítás, esélylatolgatás témakörénél is, a jelenlévő szakemberek szívesen elmagyarázzák a „felvételi matekot”.

 

A rendezvény ingyenes és bárki által szabadon látogatható.

 

További információ a rendezvényről: link

Információ: Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

 

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal