Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében

2022. 04. 21.

A megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés – röviden: megyei paktum – létrehozásával egy olyan Heves megyei foglalkoztatási projekt elindítása (részben a korábbi, TOP forrásból sikeresen megvalósított projekt folytatásaként) a cél, amely a munkanélkülieket kívánja visszavezetni a munkaerőpiacra. A projekt finanszírozásában foglalkoztatott munkakeresőknek az elsődleges munkaerő-piacon kell elhelyezkedniük, de képzési lehetőségek is nyílnak.

Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében

A Heves Megyei Önkormányzat konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt teljes támogatási összege 2.335.000.000 forint, amely az Európai Szociális Alap Plusz és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában jön létre. A Heves Megyei Önkormányzat az egész megyére kiterjedően hozza létre a foglalkoztatási együttműködést, melyben konzorciumi partnerei a Heves Megyei Kormányhivatal és az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. lesznek.

A Heves megyei foglalkoztatási együttműködés célja, hogy a projekt megvalósítása során kialakított foglalkoztatási stratégia mentén, a konzorciumi partnerek együttműködésében képzési és foglalkoztatási programok valósuljanak meg. A potenciális munkaerő képzése és foglalkoztatási támogatása mellett a munkaadókat támogató gazdaságfejlesztési, illetve befektetés-ösztönző tevékenységek is indulnak Heves megyében.

A projekt várhatóan 1 432 fő álláshoz jutását segíti elő.

A projekt keretében működtetni kívánt paktumszervezet széleskörű gazdasági és társadalmi partnerség figyelembevételével kerül kialakításra, azáltal, hogy a megye gazdasági szereplői, a helyi önkormányzatok, a civil szféra szereplői, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Heves Megyei Kormányhivatal képviselői, Eger Megyei Jogú Város és a helyi paktumok képviselői egyaránt bevonásra kerülnek, továbbá új tagok is felvételre kerülnek, mint pl. a Heves Megyei Felzárkózási Fórum, Eger Sikeréért Egyesület és Eger Vidék Kincsei Egyesület.

A Paktum célja egy olyan működő megyei szintű foglalkoztatási együttműködés létrehozása, melynek segítségével a munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve, Heves megye foglalkoztatási helyzete ténylegesen javulhat. A 2021-2027 ciklusban – hasonlóan 2014-2020-as fejlesztéspolitikai időszakhoz – a TOP Plusz keretében működő foglalkoztatási paktumok célja elsősorban a megyében meglévő vállalkozói, foglalkoztatói igények, azaz a kereslet kielégítése, továbbá hosszú távon a megye munkanélküliségének csökkentése.

 

További információk, hírek az ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL / TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002 menüpont alatt találhatók.

 

 

Projekt száma: TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002