SZAK(MA)RKET – Egyél Hazait! Termelői piac Egerben, a Vármegyeháza udvarán 2024.október 10-én

2024. 10. 03.

Kistermelők, családi gazdaságok érkeznek ismét, akik mindannyian Heves vármegyében élnek és állítják elő termékeiket.

SZAK(MA)RKET – Egyél Hazait! Termelői piac Egerben, a Vármegyeháza udvarán 2024.október 10-én

 

A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002 „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projektünk keretében „Szak(MA)rket-Egyél Hazait!” elnevezéssel termelői piac kerül megrendezésre 2024. október 10-én csütörtökön 9:00 – 13.00 óra között Egerben, a Vármegyeháza udvarán.

A helyi ellátás tekintetében elengedhetetlen a tradícionális kistermelői tevékenység, ezért nagyon fontos megtalálni a kapcsolatot a termelő és a fogyasztó között.

Rendezvényünk célja a termék- és szolgáltatásfejlesztés, a partnerségi kapcsolatok elősegítése, valamint a helyi termékek népszerűsítése, amellyel hozzájárulhatunk a térség gazdaságának erősödéséhez és a tudatos fogyasztói magatartás kialakításához.

 

Az alábbi, Heves vármegyében élő és gazdálkodó termelők érkeznek:

  • Száraztészta Átányból (Aranykalász tészta)

  • Füstölt szalonna Atkárról (Kállai Finomságok Társasága)

  • Méz és méhészeti termékek Kápolnáról (Kovácsné Zimonyi Ildikó)

  • Házisajt Feldebrőről (Bezzeg Családi Sajtmanufaktúra)

  • Nyers, pácolt, füstölt fürjtojás Egerszalókról (Montvainé Haskó Kinga)

  • „Giuseppe’ 100%-os szőlőlé Gyöngyöstarjánból (Cadenazzi Paolo)

  • Chili krémek, chutney-k, lekvárok, szörpök, gyógynövényes termékek Egerből (Veteményeskert Chiliműhely)

  • Tea, fűszer, szörp, szirup, növényi kivonat Visontáról (HarMoni)

  • Szörp, lekvár, zselé, szósz Ostorosról (Tündérmanufaktúra)

  • Termelői mézek, méhészeti termékek, vadon termő gombaőrlemények és szárítmányok csipkebogyó lekvár, szörp, birsalmasajt Gyöngyössolymosról (Természetadta - Szűcs Márta)

  • Kézműves pékáru Egerből (L&D Vadkovászos Pékműhely))

  • Szörp Nagyrédéről (Benedek Gyümölcsfarm)

  • Füstölt hús, kolozsvári szalonna, szív sonka, füstölt tarja, tepertő, zsír, füstölt csülök Demjénből (Demjéni Húsfutár)

  • Savanyúság, szörp, lekvár Szarvaskőből (Mező Norbert)

  • Erdészeti facsemete Egerből (Életfa Környezetvédő Szövetség)

  • Dísznövények a tangazdaságból (Heves Vármegyei Szakképzési Centrum – Sárvári Kálmán Technikum, Gimnázium és Kollégium)

 

Helyszín: Heves Vármegye Önkormányzatának udvara (Eger, Kossuth Lajos u. 9.)

Időpont: 2024.10.10. (csütörtök) 9:00 - 13:00 óra

 

A belépés díjtalan!

Kérjük a kedves vásárlókat, hogy készpénzes fizetéssel készüljenek!   Köszönjünk!

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!