Szak(ma)kör - Légy a munka részese, Rád vár Heves megye! -

2022. 09. 22.

"Szak(ma)kör - Légy a munka részese, Rád vár Heves megye!" elnevezésű rendezvény, ahol valóban a szakmáké volt a főszerep!

Szak(ma)kör - Légy a munka részese, Rád vár Heves megye! -

 

A "Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében" című projekt (TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002) keretében szervezett rendezvény 29 kiállító, köztük 10 oktatási intézmény több száz szakma bemutatásával várta az érdeklődőket péntek délután, az Eszterházy téren. A „Szak(ma)kör - Légy a munka részese, vár rád Heves megye” elnevezésű programon pályaorientációs tanácsadásban is részesülhettek a fiatalok.

Az eseményen különböző workshopokkal, előadásokkal, kitelepülésekkel találkozhattak az oda látogatók, ahol megismerhették megyénk legfontosabb oktatási intézményeit és vállalatait. Nem csak az általános iskolás diákokat várták a „Szak(ma)kör – Légy a munka részese, Rád vár Heves megye!„ rendezvényre, hanem az új szakmát választó fiatalokat, felnőtteket. Tíz szakképző intézet mutatkozott be, valamint a cégek adtak bepillantást a munka világába.

A rendezvényen bemutatkoztak a cégek, ADECCO, Emerson, Heves Megyei Vízmű Zrt., K&V, ZF Hungária Kft. és a Gyegép, szervezetek, mint a Készenléti Rendőrség, Készenléti Rendőrség, Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály, Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, iskolák közül a Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Északi ASZC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Heves Megyei Szakképzési Centrum 8 tagintézménye.

Ki lehetett próbálni többek közöttt a készenléti rendőrség felszereléseit, meg lehetett ismerkedni a honvédség munkájával, a robotprogramozással, a 3D nyomtatással, hibrid járművekkel, pék, cukrász, fodrász szakmával is.

A 2021-2027-es fejlesztési ciklusban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében megvalósuló projektben a szakképzésnek és felnőttképzésnek is kiemelt szerepe van, ezért a program összeállításánál a Paktumiroda kiemelt figyelmet fordított erre. A délután során számos szakmabemutatót tekinthettek meg és próbálhattak ki az érdeklődők, valamint információt kaphattak a középiskolai és felsőoktatási tudnivalókról, felvételiről, valamint sikertelen felvételi esetén az érettségire épülő 1-2 éves képzésekről, külföldi tanulmányokról és külföldi munkavállalásról.