Önkormányzati workshop kerül megrendezésre Hevesen, 2024. május 7-én.

2024. 04. 29.

Önkormányzatoknak szervezett workshopon a munkanélküliek munkához jutásának segítéséről és a foglalkoztatási támogatásokról lesz szó, továbbá szakképző iskola által szervezett alapkompetencia-fejlesztésről is hallanak a résztvevők.

Önkormányzati workshop kerül megrendezésre Hevesen, 2024. május 7-én.

 

A rendezvény időpontja:        2024. május 7. (kedd) 10:00 óra

Helyszín:                                        HKK Művelődési Központ Tagintézmény (3360 Heves, Erkel Ferenc utca 2.)

 

Heves Vármegye Önkormányzata, Heves Vármegyei Kormányhivatal és az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. által konzorciumi együttműködés útján megvalósuló TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002 azonosító számú „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projektben munkaerő-piaci roadshow indított a vármegye foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében.

 

A projekthez kapcsolódó munkaerőpiaci programok, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások a legnagyobb munkaerőpiaci hátránnyal rendelkező álláskeresőket segítik. Az együttműködés célja az inaktívak, a közfoglalkoztatásból kikerülők, a szakképzetlenek vagy elavult szakképzettséggel rendelkezők visszavezetése az elsődleges munkaerőpiacra.

 A célok eléréséhez fontosnak tartjuk a települési önkormányzatok részletes tájékoztatását is, ezért a workshop célja tájékoztatás nyújtása elsősorban a vármegye települési önkormányzatainak vezetői, és szociális ügyintézői számára arra vonatkozóan, hogy minél több információt kapjanak a vármegyei paktum nyújtotta lehetőségekről, a paktum által nyújtott támogatások révén képzési- és bértámogatások igénybevételéről, továbbá a regisztrált munkanélkülieken kívüli, a rendszer számára már nem látható inaktív személyek bevonásának lehetséges eszközeiről.

A foglalkoztatási együttműködés egyik fontos tagja, a Heves Vármegyei Szakképzési Centruma is előadást tart, aki kiemelt feladatának tekinti az inaktívak és alacsony iskolai végzettségűek kompetencia fejlesztését, majd bevonását a felnőttképzésbe.

 

PROGRAM

10:00 – 10:20  „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projekt (TOP_Plusz-3.1.1-21-HE1-2022-00002)

Domján Róbert osztályvezető, Heves Vármegyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztály

 

10:20 – 10:40  Munkaerő-piaci támogatások, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások

Heves Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

 

10:40 – 11:00  Tájékoztató a vállalkozások által igénybe vehető támogatási lehetőségekről a GINOP Plusz-3.2.1-21 A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül elnevezésű munkaerőpiaci programban

Heves Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály

 

11:00 – 11:20  Kompetencia fejlesztés és felnőttek szakmai oktatása a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Intézményeiben

Milibákné Veres Erika, főigazgató Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

 

11:20 – 11:30  Inaktív személyek felkutatása és bevonási lehetőségei

Barta Dóra, Paktumiroda

 

A rendezvény díjmentes.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!