A Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum 2022. október 27-én Foglalkoztatási Fórumot és Irányító csoport ülést tartott.

2022. 11. 08.

2022. október 27-én Foglalkoztatási Fórum és Irányító Csoport ülés került megrendezésre a „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projekthez kapcsolódóan (TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002).

A Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum 2022. október 27-én Foglalkoztatási Fórumot és Irányító csoport ülést tartott.

 

A Megyeházán 2022. október 27-én megtartott, a „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projekthez kapcsolódó Irányító Csoport ülésen a projekt projektmenedzsere tájékoztatta a résztvevőket a projekt aktualitásairól, majd az Irányító Csoport tagjai elfogadták a 2022. évi Munkaprogram módosítását.

A közelmúltban a MODELLO Módszertani és Képzési Intézet jelezte csatlakozási szándékát a megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködésbe, így a 2022. október 27-én megrendezett Foglalkoztatási Fórumon sor került az Együttműködési megállapodás aláírására az Intézet ügyvezető igazgatójával. Ezt követően egy bemutatkozó előadás révén megismerhettük a MODELLO Módszertani és Képzési Intézet Kft. fő tevékenységeit, és hallhattunk többek között a képzési (felnőttképzési, tovább-, és átképzési) lehetőségekről és tapasztalatokról.

Ezt követően a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya segítségével áttekintettük Heves megye munkaerőpiaci helyzetét, és betekintést kaptunk a projekt során a heves megyei munkaerőpiaci programba bevonni tervezett célcsoportok jellemzői és összetétele kapcsán rendekezésre álló információkba.

A Foglalkoztatási Fórumon további érdekességeket hallhattunk a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről megtartott előadásban a gazdasági környezet változásairól és jövőbeni kilátásokról a gazdasági trendek, illetve Heves megyei vállalkozók visszajelzései alapján.