HEVES MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ALÁÍRÁSA

2022. 05. 02.

A Heves Megyei Önkormányzat, mint konzorciumi vezető által benyújtott „Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” elnevezésű támogatási kérelem sikeres elbírálásban részesült a TOP Plusz (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) keretében. Ennek köszönhetően a következő 5 évben több mint 2,3 milliárd forint áll rendelkezésre Heves megye foglalkoztatási helyzetének javítására.

2022. április 29-én a Paktumszervezet tagjai Egerben a Megyeházán ünnepélyes keretek között aláírták az Együttműködési Megállapodást, ezáltal megalakult a Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum.

   

 

 

 

 

A Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum kiemelten fontos feladatnak tartja Heves megye társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humán erőforrás fejlesztéssel, a vállalkozások humán erőforrás lehetőségeinek erősítése, új munkahelyek teremtése, valamint a munkavállalók elhelyezkedésének segítése útján.

Az ünnepélyes eseményen áttekintésre került a megyei paktum projekt megvalósítása, valamint bemutatták a projekt keretében elkészült Heves Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztési Együttműködési Programot, amely mint foglalkoztatási stratégia megjeleníti a megye munkaerő-piaci specifikumait, elvárásait, elképzeléseit.

A most induló, "Paktum a Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztésért Heves megyében” című projekt elsődleges célja 2016-ban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létrehozott Heves megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés folytatása, továbbá hosszú távon a megye munkanélküliségének csökkentése, a munkáltatói igényekhez igazodva a lehető legmagasabb foglalkoztatási szint elérése Heves megyében.

A következő 5 évben több mint 1400 fő juthat munkához Heves Megye Gazdaság- és Foglalkoztatásfejlesztési Programja keretében.

 

Projekt száma: TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HE1-2022-00002