ÁTADTÁK A HEVES MEGYE NAGYKÖVETE CÍMEKET A MEGYEHÁZÁN

2021. 01. 11.

Heves Megye Közgyűlése , a „Heves Megye Nagykövete címet” adományozta Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kapus részére. A díjra felterjesztette: dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Heves Megye Nagykövete címet érdemelt Nádas Ádám akrobatikus műkorcsolyázó. A díjra felterjesztette: Tóth Csaba, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke. Heves Megye Nagykövete lett Gonda László zongorista-előadóművész. A díjra felterjesztette: Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke.

ÁTADTÁK A HEVES MEGYE NAGYKÖVETE CÍMEKET A MEGYEHÁZÁN

Szécsi Zoltán a BVSC-ben kezdett vízilabdázni, 1995-ben már junior válogatottként szerepelt. A következő évben csapatával megnyerte a magyar bajnokságot. 1996-ban ezüstérmes volt a junior Európa-bajnokságon. Az 1996-1997-es bajnokságban már a BVSC elsőszámú kapusaként szerepelt. Szécsi Zoltán közreműködésével a klub 1997-ben, 1998-ban, majd 1999-ben is sikerrel védte meg bajnoki címét. 2000-ben a Bajnokok Ligájában harmadik helyig jutott a BVSC-vel, a Sydney olimpián pedig átvehette élete első olimpiai aranyérmét. 2002-ben a LEN- kupában az elődöntőig jutott aktuális klubjával. A következő évben harmadik lett a Világligában, második a Világkupán, 2003-ban bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon. 2004 nyarán a Brendon-ZF-Eger csapatához igazolt. Ebben az évben megvédte Világliga és Athénban olimpiai elsőségét is. 2005-ben, mivel új csapata a Ferencváros lett, igazolása egy időre elszólította Heves megyéből, a következő szezonban pedig már egy olasz csapatot erősített. A magyar válogatottal az Európa-bajnokságon és a Világkupán is második helyezést ért el. 2007-ben ismét a megyeszékhely csapatába igazolt, s 2008-ban a LEN-kupa döntőjéig jutott az Egerrel. Az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a pekingi olimpián immáron harmadszor lett aranyérmes. 2012-ben az Európa-bajnokságon harmadik, a Londoni olimpián ötödik helyezést szerzett. 2013-ban újfent magyar bajnok lett. Ezt követően a Kaposvári VK-ba igazolt. A csapatban 2015 májusától 2017-ig a vezetőedzői posztot is betöltötte. 2018 februárjában 5 év elteltével tért vissza Egerbe, a megyeszékhely közgyűlésétől a városmarketing erősítését és a vízilabda sport népszerűsítését kapta feladatul. Az Egerbe visszaköltöző ismert sportoló a város programjainak prezentálásában és a turizmusban vállal fontos szerepet. 2018 szeptemberétől vehette át az Egri Vízilabda Klub elnöki pozícióját. Az aktív sport és közéleti tevékenysége mellett egyéni vállalkozóként és egy mezőgazdasági cég vezetőjeként is tevékenykedik. Szécsi Zoltán hazai és nemzetközi szinten is jegyzett, ismert, elismert sportoló, példaképként szolgálhat a fiatal generációnak.

 

Nádas Ádám egy olyan különleges produkcióval járja körbe a világot, aminek ebben a pillanatban nincs párja a jégshow-k tekintetében. Dél-Koreától kezdve Dubajon és Mexikón át szinte az össze nagyobb jégshowban szólistaként, mellette a produkciót készítő csapat tagjaként, mint koreográfus és kosztümtervező is dolgozott már. A Holiday on Ice világhírű jégshow szólistájaként, speciális acrobata számához foghatót ötven évvel ezelőtt láthatott legutóbb a nagyérdemű. Az Acro Ice korcsolyás akrobata csapat alapítójaként hétről hétre más országban, kontinensen lép fel egy olyan műsorral, amely világszinten is páratlan. Nem mindennapi eredményei mögött kemény munka áll. Tizennégy évesen Hatvanból Budapestre költözött, ott járt középiskolába. Először a jéghokiban próbálta ki magát, de hamar szakított a sportággal, egy kisebb kihagyás és több műkorcsolya edző elutasítása után jégtáncolni kezdett. Egy év sem telt el, mikor egy véletlen folytán tudomást szerzett a Nemzeti Jégszínház castingjáról. Legnagyobb meglepetésére megfelelt és egy dubaji két hónapos jégshow volt a jutalom. Itt indult a profi pályafutása tizenkét évvel ezelőtt. Ádám mára a legnemesebb jégshow-k keresett művésze lett, előre két évre egymásra licitálnak a nagyobbnál nagyobb show-k, hol mutassa be újabb produkcióját. Minden eszközzel a fejlődés lehetőségét keresi, mindig valami újat szeret alkotni. Így született meg az Acro Ice amit a társával kezdett. Mára viszont egy csapatról beszélhetünk. Produkciójukban az akrobatika, a legmodernebb számítógép vezérelt ledes zsonglőr eszközök, speciális, egyedi ledes kosztümök kapnak helyet. Ádám hitvallása: „Kitartás és küzdelem! Bármi történhet veled, a lényeg, hogyan reagálsz rá. Az ember bárhonnan képes felállni, és hatalmasat alkotni.”

 

Gonda László több mint 20 éve a pályán dolgozó ének-zene, karvezetés, szintetizátor-keyboard szakos tanár, a Heves Megyéért Kitüntető Díj birtokosa. Életútja Hevesen indult. Zenész családban született, zenei érdeklődését alapvetően meghatározta a családi háttér. Középiskolai évei alatt megismerkedett a könnyűzene és a dzsessz alapjaival. Innen mérhető az egyenes út, melyet köszönhet Szepesi Györgynek, aki nemcsak zenélni tanította, hanem szellemiségével, emberségével is meghatározta pályáját. Diploma után a könnyűzenei tanulmányokat folytatta, azóta is folyamatosan képezi magát a legjobb mestereknél. Hevesi zeneiskola-igazgatói évei alatt XXI. századi iskolát kívánt építeni, olyat, ahol nincsenek éles határok a műfajok között. Nevéhez köthető az összművészeti zenés show műsorok meghonosítása Heves megyében. Gonda László pedagógiai és előadóművészi munkásságának különlegessége sokszínűségében rejlik. Oktat 5 évestől 86 éves korig minden generációt, minden társadalmi csoportot, és különös gondot fordít a hátrányos helyzetűekre. Az Egri Zenészek Egyesülete elnökeként projektjeit lehetőség szerint szervezeti együttműködésben valósítja meg. Rendezvényeik Eger és a megye fontos idegenforgalmi turisztikai programjává nőtték ki magukat, több ezer ember látogatja azokat. Heves megye településeivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A Gonda Báder Duóban közel 10 éve játszik együtt Báder Ernővel. Közös fellépéseiken kívül együtt és külön missziós tevékenységként végzik a tehetségkutatást, tehetséggondozást. A Duó tevékenységét 2012-ben Heves megyei Príma közönség díjjal, 2013-ban Heves megyei Príma díjjal jutalmazták. 2014-ben a Ragyogó Évezred Produkció félórás filmben mutatta be közös munkájukat a Duna televízióban. Gonda László szakmai elismertségének, megbecsültségének, népszerűségének kifejezője, hogy a Magyarország Sikeres Személyiségei 2019.-British Enciklopédiába is belekerült.

2020. szeptember 25.

Fotó: Nemes Róbert