Tiszta levegőt! Mozdulj a klímáért!

2022. 08. 25.

A 2022-es kampány felhívása és feladatleírása. A diákok mellett ismét várják az oktatási intézmények pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is! Idén az ovikra is külön gondoltak néhány feladattal.

Tiszta levegőt! Mozdulj a klímáért!

 

Az idei kampány központi gondolata a Tiszta levegőt! Ehhez kapcsolódik a kampányhét több közösségi, kiscsoportos és egyéni feladata, amelyek a mellékelt felhívásban találhatók.

Az intézmények maguk dönthetik el, hogy mikor szervezik meg a helyi kampányt 2022. szeptember 1. és október 21. között, így az kapcsolódhat az Európai Mobilitási Héthez, az október 10-i Komposztálási Ünnepnaphoz vagy más jeles naphoz, időszakhoz is. A helyi kampányidőszak legalább öt napos legyen, de lehet akár több hetes is.


Jelentkezni a jelentkezési lap határidőre történő kitöltésével lehet a következő online felületen: link

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.

Részletek a kampányról: link

 

WEBINÁRIUM

Az idei kampányt szakmailag a Levegő Munkacsoport is segíti: térítésmentesen biztosít egy egyszerű levegőminőség-mérő készüléket az érdeklődő intézményeknek, amellyel a diákokkal közösen folyamatosan követhetik az iskola környezetének levegő-tisztaságát.

A kampányt és a mérőkészüléket a partnerek egy webináriumon mutatják be. Az online fórum célja a pedagógusok, nevelők segítségével olyan feladattípusok kitalálása, amelyekkel a készülékeket hasznos és kreatív módon lehet integrálni az oktatásba.

Az esemény programtervezete:

- 13:00-13:20 - Megnyitó, a Mozdulj a klímáért! 2022-es kampányának rövid ismertetése - Lajtmann Csaba elnök, Éghajlatvédelmi Szövetség;

- 13:20-13:50 - Mérj velünk! program ismertetése - együttműködési lehetőség oktatási intézményekkel - Szegő Judit projektvezető, Levegő Munkacsoport;

- 13:50-14:00 - Üzenj a klímatárgyalóknak! - Részvétel az MTvSz kampányában - Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége;

- 14:00-14:30 - Fórum - kérdések és válaszok, ötletek és tapasztalatok megosztása.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Várnak minden érdeklődő pedagógust rendezvényen! A részvételhez szükséges linket a megadott email címre küldik el.

 

Jelentkezni 2022. augusztus 29. hétfő 10:00 óráig lehet a Mozdulj a klímáért! felhívás adatlapján: https://forms.gle/2RuWrT2scsBm9tCr9  vagy a rendezvény saját adatlapján: https://forms.gle/CMTNvXQBhF1MNLKm7.

 

A kampány az European Climate Foundation, az Európai Unió és az Agrárminisztérium Zöld Forrásának támogatásával valósul meg.

 

 

Tájékoztatás a KEHOP-1.2.0-15-2016-00019 - „Heves Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és Heves Megye klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretében történt.

 

Letölthető dokumentumok: