Konferencia Európa jövőjéről: az új digitális platformon bárki részt vehet Európa jövőjének alakításában

2021. 04. 20.

Hétfőn megnyílt az Európa jövőjéről szóló konferencia digitális platformja az európai polgárok számára, mely mind a 24 hivatalos uniós nyelven – köztük természetesen magyarul is – elérhető, és Unió-szerte lehetővé teszi a polgárok számára, hogy megosszák egymással elképzeléseiket és nézeteiket, valamint részt vegyenek az Európa jövőjéről szóló konferencia keretében szervezett eseményeken.

Konferencia Európa jövőjéről: az új digitális platformon bárki részt vehet Európa jövőjének alakításában

A végrehajtó testület, melyben az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság is képviselteti magát, arra bátorítja az uniós polgárokat, hogy vegyenek részt Európa jövőjének és egyben saját jövőjüknek az alakításában.

Az interaktív felület nyitott és széles körű részvételen alapuló vitafolyamatot generál, amelyre eddig még nem volt példa.
A szervezők összegyűjtik, elemzik, nyomon követik és nyilvánosan hozzáférhetővé teszik a megosztott véleményeket, a rendezvények eredményeit, az európai polgári vitafórumok és a konferencia következtetéseit előkészítő ülések résztvevői pedig megvitatják a felvetett legfontosabb elképzeléseket és ajánlásokat.
A vitafolyamatban részt vevő polgároknak és az események szervezőinek tiszteletben kell tartaniuk a konferencia alapokmányát, amely meghatározza a tiszteletteljes hangnemben folytatott páneurópai vita normáit.

A teljes cikket itt olvashatja el »

A digitális platform itt érhető el »

 

2021. április 20.