2020 October 31, Saturday
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Tudástár - Erdők Nemzetközi Napja – Túl értékes elveszíteni
23
Mar 2020
PDF
Print
E-mail

alt

Erdők Nemzetközi Napja – Túl értékes elveszíteni

Amikor egy pohár vizet iszunk, egy jegyzetfüzetbe írunk, lázcsökkentő gyógyszert szedünk vagy házat építünk, nem mindig állunk kapcsolatban erdőkkel. És mégis, ez és sok más aspektusunk úgy vagy úgy kapcsolódik az erdőkhöz.

- KEHOP-1.2.0-15-2016-00019 -

Az erdők a világ szárazföldi biodiverzitásának körülbelül 80% -ának ad otthont.

Az erdők, fenntartható gazdálkodásuk és az erőforrások felhasználása, ideértve a törékeny ökoszisztémákat is, kulcsfontosságúak az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és hozzájárul az anyagi jóléthez valamint a jelenlegi és a jövő generációk életminőségéhez. Az erdők döntő szerepet játszanak a szegénység enyhítésében és a fenntartható fejlődési célok elérésében.

Az erdők a Föld szárazföldi tömegének egyharmadát fedik le, és világszerte életfunkciókat látnak el. Körülbelül 1,6 milliárd ember – köztük több mint 2000 őslakos kultúra – megélhetése, gyógyszerei, üzemanyaga, élelmezése és menedéke az erdőtől függ.

Az erdők a biológiailag legváltozatosabb ökoszisztémák a szárazföldön, ahol az állatok, növények és rovarok szárazföldi fajainak több mint 80% -nak ad otthont.

Mindezek ellenére, a felbecsülhetetlen ökológiai, gazdasági, társadalmi és egészségügyi előnyök ellenére, a globális erdőírtás továbbra is riasztó ütemben folytatódik.

Erdők és a biodiverzitás

Az Egyesült Nemzetek Közgyűlése március 21-ét hirdette az Erdők Nemzetközi Napjának 2012-ben.

alt

A szervezők az Egyesült Nemzetek Erdészeti Fóruma és az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a kormányokkal, az erdőkkel kapcsolatos együttműködési partnerséggel és más, e téren releváns szervezetekkel együttműködésben.

Ez a nap ünnepli és felhívja a figyelmet az összes erdőfajta fontosságára Az Erdők Nemzetközi Napján minden országot arra szólítanak fel, hogy tegyenek helyi, nemzeti és nemzetközi erőfeszítéseket az erdőket és fákat érintő tevékenységek szervezésére, például a fák ültetési kampányaira. Az Erdők Nemzetközi Napjának témáját az erdőkkel foglalkozó együttműködési partnerség választja ki. A 2020-as téma az erdők és a biodiverzitás.

Forrás: www.greenfo.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*