14
áp 2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

Bár a hajdani lovas útonállók nem térnek vissza, mégis betyáros jókedvre derülhet, aki pünkösd hava legelső napján Mátrafüredre látogat.

 

A mátrafüredi részönkormányzat és a helyi TDM szervezet munkájának köszönhetően új eseménnyel bővül idén a mátrai turisztikai paletta. Május 1-jén indul hódító útjára a Füredi Betyár Bazár, mely havi egy alkalommal várja a betyárokat és a betyárkodókat.

Az esemény életre hívói azt szeretnék, ha Mátrafüredre még több színvonalas rendezvény csábítaná a turistákat, ezért hagyományteremtő céllal hozták létre a Bazárt. A népi hősöknek is tartott betyárok ugyan csak nevükben jelennek meg a Bazáron, de az eseménynek azok a vendégek lehetnek az igazi hősei, akik részt vesznek a játékon.

A havonta egy alkalommal megrendezendő „kincskereső piac" lényege hogy miközben a 24-es út mentén a Palóc Bistorant és a Palóc Babaház közötti járda vonalában, a hivatalos Palóc úton autentikus környékbeli kézmívesek mutatják be portékájukat, a bazárra látogatókat különféle játékok, rendezvények szórakoztatják, melyek középpontjában természetesen füredi nevezetességek állnak. A település más részein is lesznek árusok, így a játékosok nagy és kis kört is megtehetnek, egész Mátrafüredet átszelve.

A Bazár koncepciója szerint a látogatók egy játék keretén belül szisztematikusan járják végig az egyes helyszíneket, így egészen biztosan mindenhová eljutnak és mivel a Bazáron résztvevő kereskedőket a szervezők aktívan bevonják magába a játékba is, a portéka is nagyobb valószínűséggel talál vevőre. A kiránduló pedig egy betyáros világba csöppenve szórakozhat kedvére, miközben színvonalas termékeket vásárolhat.

A játék lényege, hogy a látogató a Tourinform Ponton játékosok térképet kap és eszerint kell végig járnia az utat minden árusnál, akik kérdéseket intéznek hozzájuk, amelyre ha a turisták helyesen válaszolnak – vagy válaszhiány esetén vásárolnak! - akkor bélyegzést kapnak cserébe. Az a játékos, aki az útvonalon összegyűjtötte a 10 bélyegzést és tudja a 10 választ a füredi kérdésekre (amit csak akkor tud meg, ha elmegy a helyszínekre), mátrafüredi emlékajándékot kap, amit a játékban résztvevő üzletek és partnerek ajánlanak fel.

Kapcsolódó cikkek:

2016. április 14.

Forrás: www.turizmus.com

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*