28
jan 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Ev Heves Megyei SportolojaHeves megyei sportolókat díjaztak január 27-én, Egerben a Leányka úti Eszterházy Sportcsarnokban. A Heves Megyei Közgyűlés a megye sporttevékenységében szerzett kimagasló érdemek elismerésére alapította Az Év Heves Megyei Sportolója Díjat, amelynek odaítéléséről 2012. december 14-én, zárt ülésen döntöttek a közgyűlés tagjai.

A díjjal elismerésben részesült a ZF-Eger női vízilabdacsapat, amely történetének eddigi legsikeresebb évét zárta 2012-ben. Pólósaink májusban megnyerték a Magyar Bajnokságot, novemberben pedig a Magyar Kupát.

Szintén elismerésben részesült Kovács Zsófia, az Agria KTK versenyzője is, aki U23-as Világbajnokságon ezüstérmes, az ITU Világranglistán pedig a legmagasabban jegyzett magyar női versenyző. Vezeti a Magyar ranglistát, kvalifikálta magát a londoni Olimpiára, ahol az 51. helyen végzett.

Kimagasló eredményei miatt Takács Tibor, az Eger Polgári Lövészegylet versenyzője is átvehette Az Év Heves Megyei Sportolója Díjat. Takács Tibor 2012-ben versenyzőként első helyen végzett az OB strandpisztoly és az OB gyorstüzelő pisztoly versenyen, az OB központi gyújtású pisztoly versenyen második lett.

Heves Megye Közgyűlése az egri születésű Gledura Benjaminnak, az Egri SRSK sakkozójának is megszavazta a díjat. A kimagasló tehetségű sakkozó magyar és európai ranglistavezető, világranglista 2. helyezett.

Az év Heves megyei sportolói vasárnap este a női kézilabda Dobó Kupa döntője előtt Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől vették át az elismerést, aki a díjátadás kapcsán foglalta össze a megye sportsikereit:

„-A sporteredményeket tekintve a tavalyi év sikertörténet Heves megyében. Nehéz volt a döntés, hiszen majd 20 javaslat érkezett a díjra, egytől-egyig nagyszerű eredményekkel. A díjazott sportemberek a pályán, a küzdőtéren értek el kimagasló eredményeket, teljesítményük vitathatatlan. A felnőtt sportolók mellett azonban mindenképp említést érdemelnek a megyei diáksportolók sikerei is, hiszen tavaly, soha nem látott számban értek el dobogós helyezéseket országos megmérettetéseken. Szintén a sikertörténetek közé sorolom azt a kormányzati döntést, melynek értelmében az átengedett társasági és osztalékadó a látványsportágak utánpótlására fordítható. Ennek köszönhetően, a jövő sportsikereit alapozva, ma több ezer Heves megyei gyermek vesz részt utánpótlás programokban.”

 

Eger, 2013.01.29. hevesmegye.hu, fotó: Lénárt Márton

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*