17
jan 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

Pünkösdkor, június 6-án a Nyugati pályaudvarról a Gábor Áron arculatával díszített mozdony húzza ki a történelmi erdélyi zarándokvonatot.

 

Az utazás védnöke Sebő Ferenc, a szerelvénybe sorozott két étkezőkocsin kívül új az Orfeum kocsi, ahol népzenészek szórakoztatják az utasokat, és a legkisebbek számára játszóházat szerveznek. Idén először a gyors útba ejti Debrecent is. Az idei különvonat szervezője a Baobab Travel.

Az eredeti ötletgazdákról, az Indóház vasúti magazin szerkesztőségéről és a gyimesbükki, egykori MÁV őrház felújításában döntő szerepet játszó Budakeszi Kultúra Alapítványról Hámori Ferenc emlékezett meg. A különvonat a vasúthistória részévé vált, tiszteleg az 1943-44-ben közlekedő előd előtt is, ezért idén Történelmi Székely Gyors néven kel útra.

A mozdony arculata a 200 éve született ágyúöntő mestert, Gábor Áront idézi. Sebő Ferenc, kinek munkásságát és elismertségét oldalakon át lehetne méltatni, családilag is kötődik a Gyimeshez: apja főhadnagyként 1944-ben hatalmas túlerő ellen védelmezte a Gyimesi-szorost. Sebő együttese június 8-án fellép Gyimesbükkön.

A háromnapos program során a szállást és félpanziót felcsíki falvakban a falusi turizmus keretében székely-magyar családoknál biztosítják. Június 7-én a csíksomlyói Mária-ünnep, 8-án, Gyimesbükkön, a történelmi Magyarország utolsó határállomásán zajló megemlékezés képezi a program gerincét.

A különleges utakra specializálódott Baobab Travel minden terjesztési csatornáján (Neckerman irodák, Utazás Kiállítás) értékesíti a nagyon népszerű programot, melyen eddig már 5 ezren vettek részt.

2014. január 17.

Forrás: www.tuirzmusonline.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*