16
sze 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Szombaton első alkalommal rendezték meg Budapesten a Magyar Értékek Napját. A Szent István Bazilika előtti téren megtartott eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy az együttműködés és a magyar értékek erejét ünneplik.

 

Halász János köszöntőjében úgy fogalmazott: a magyar értékek a mi értékeink, és ez így van már több mint ezer éve. Pesti Imre fővárosi kormánymegbízott azt mondta: a rendezvény olyan széleskörű összefogás kezdete, amelyben önkormányzatok és állami intézmények, vidék és főváros, majd később, reményeik szerint anyaország és a határon túliak mutathatják meg a magyarsághoz tartozó kincseiket a nagyvilágnak.

Az egész napos, változatos programon tizenkilenc megye sajátos értékeit ismerhették meg a látogatók. Minden megyei önkormányzat negyvenperces színpadi műsorral mutatkozott be és egy-egy sátorban adhatott ízelítőt a megye értékeiből.

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róbert felkérésére Heves megye sátrában a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet mellett a Parádsasváron üvegfújó manufaktúrát működtető Art Glass Parád Kft. mutatta be termékeit. A színpadon szűkebb hazánkat a gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes képviselte.

 

2013. szeptember 16.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*