TOP-5.1.1-15-HE1-2016-00001 - FOGLALKOZTATÁSI FÓRUM ÉS MUNKAERŐ-PIACI ROADSHOW I. /2019.11.06.

2019. 11. 06.

2019. november 6-án a Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum munkatársai Foglalkoztatási Fórummal egybekötött munkaerő-piaci roadshowt szerveztek. Az első állomás helyszíne Tiszanána volt.

A paktum munkatársai munkájuk során figyelemmel kísérik a megye munkaerő-piaci helyzetét, melyre reagálva térségspecifikus programokat kínálnak, hiszen a Hatvan-Gyöngyös-Eger gazdasági tengelytől északra és délre húzódó térségek elmaradottságára célzottan kell választ adni. A térségben a foglalkoztatottsági szint elmarad a megyei átlagtól, ezen program segítségével közvetlenül érjük el és kapcsoljuk össze a keresleti és kínálati oldalt.

A Tiszanánán megrendezésre kerülő roadshow az első állomása volt annak az eseménysorozatnak, amely a megye elmaradott térségeire fókuszál. Az esemény kapcsán megszólítottuk a dél-hevesi régió települési vezetőit, a környéken működő vállalkozásokat és természetesen az álláskereső és a jelenleg inaktív lakosságot.

A program két részletben került megvalósításra: az első részben a vállalkozásoké volt a főszerep, hiszen a mindennapjaikat megkönnyítő pályázati lehetőségekről, valamint támogatásokról hallhattak előadásokat szakembereinktől.

A délelőtt második részében munkatársaink a megjelent álláskeresők számára nyújtottak betekintést a foglalkoztatási szerveknél igénybe vehető szolgáltatásokról, képzésekről, valamint az eseményen megjelent, kiállító vállalkozásoknál felvilágosítást kaphattak a munkalehetőségekről.