KEHOP Plusz kedvezményezetti- és műhelytalálkozó - 2022. október 18.

2022. 10. 02.

A Miniszterelnökség és a Természet-alapú Megoldások Magyarországi Hálózatának nyitórendezvénye a Budapest Kongresszusi Központban, valamint online formában kerül sor.

 

A Miniszterelnökség Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága  és az ICLEI-Local Governments for Sustainability szeretettel meghívja a 2022. október 18-án (kedd) megrendezésre kerülő, „Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózatának nyitórendezvénye, KEHOP Plusz kedvezményezetti- és műhelytalálkozó” című rendezvényére, amelyre a Budapest Kongresszusi Központban, valamint online formában kerül sor. 

A rendezvény célja a természetalapú megoldásokkal kapcsolatos tudás megosztása, valamint az ilyen típusú beruházások finanszírozási lehetőségeinek bemutatása. A rendezvényen lehetőség nyílik kapcsolatépítésre és közös gondolkodásra is.

A rendezvényt Dukai Miklós önkormányzati államtitkár (Belügyminisztérium), a LIFE MICCAC és LIFE LOGOS projektek elhivatott támogatója, valamint a Miniszterelnökség nyitják meg, köszöntő beszédet mond Jo Tyndall, az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) új környezetvédelmi igazgatója és Rózsa Judit, az Európai Bizottság strukturális reformokért felelős igazgatója.

A délelőtt folyamán szakmai előadások, egy komplex esetszimuláció és hazai jó gyakorlatok bemutatása révén ismerhetik meg közelebbről a résztvevők a természetalapú megoldások alkalmazási lehetőségeit. Délután interaktív műhelymunkával folytatódik eseményünk, melynek során a természetalapú megoldások finanszírozási lehetőségeit járjuk körbe a hazai (KEHOP Plusz) és nemzetközi (URBACT, Interreg, LIFE) támogatási programok keretében, valamint közös gondolkodásra hívjuk a Természet-Alapú Megoldások Magyarországi Hálózatának tevékenységei iránt érdeklődő, abban együttműködni kívánó résztvevőket.

 

A természetalapú megoldásokkal kapcsolatosan figyelmükbe ajánljuk az alábbiakban letölthető, ismertető anyagot.

 

Időpont:            2022. október 18. (kedd), 9:00-16:30

Helyszín:           Budapest Kongresszusi Központ és online, videokonferencia keretében (Zoom) – a helyszín befogadóképességére tekintettel a személyes részvétel 150 fő részére biztosított  

 

A részvételi szándékot 2022. október 5. (szerda) 16:00-ig az alábbi formanyomtatvány kitöltésével lehet jelezni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7p843BBpOU8__GR4yA7E3qRgsd_gIbis4C9AKTn-AjcZgjw/viewform?usp=pp_url

 

A program és a menü a link alján érhető el, ugyanakkor mellékletben is küldjük a rendezvényre szóló meghívót, amely tartalmazza a rendezvény programját. A későbbiekben kerül megküldésre a részletesebb program a regisztrált résztvevőknek, illetve a videokonferencia technikai részletei az online résztvevőknek.

 

 

Mivel a lehető legtöbb önkormányzatot szeretnék elérni, személyes részvétel esetén önkormányzatonként lehetőség szerint 1-2 főt lehet delegálni, a nagyobb települések (>30.000 fő) esetén legfeljebb 2-3 fő részvételére van lehetőség. Önkormányzati oldalról elsősorban döntéshozók és szakemberek részvételére számítanak. Eddigi rendezvényeikhez hasonlóan természetesen örömmel látják a tervezőket, az érdekképviseleti szerveket és az egyetemeket is.


Amennyiben a rendezvényt illetően kérdésük lenne, a zoldkek@tfm.gov.hu e-mail címre van lehetőség küldeni.

 

 

Miniszterelnökség

Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya

 

Letölthető dokumentumok: