2020 július 06, hétfő
Főoldal  //  Heves Megyei Közgyűlés  //  Testvérmegyei kapcsolatot alakítana ki Hargita és Heves megye
30
áp 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Testvérmegyei kapcsolatok kialakításáról tárgyalt április 29-én, hétfőn Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével a csíkszeredai megyeházán.

Szabó Róbert ismertette, hogy Heves megye több testvérmegyei kapcsolatot ápol, például Svédországban, Franciaországban, Lengyelországban vannak testvérmegyéi, de szeretne nyitni a székelyföldi megyék felé is. Kovászna megye már több mint tíz éve testvérmegyéje Hevesnek, és Hargita megyével is szeretnének együttműködni.

Szabó Róbert elmondta, tanulmányozzák a Hargita Megye Tanácsa által javasolt együttműködési pontokat, és azokat kiegészítik, véleményezik. A kapcsolatban hangsúlyos szerepet kapna a területfejlesztés, a kultúra és a turizmus. A Heves megyei küldöttség – Szabó Róbert megyei elnököt Barta Viktor megyei főjegyző és Zelei Dániel elnöki kabinetvezető kísérte el – azt javasolta, hogy az idén ősszel Heves megyében megrendezendő Székelyföld Gyöngyszemei rendezvény keretében írják alá az együttműködési szerződést. További javaslata Heves megyének, hogy a jövőben háromoldalú együttműködés valósuljon meg Kovászna megyével.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Eger és Székelyföld eddigi turisztikai, történelmi, kulturális kapcsolatairól beszélt, és ismertette az általa vezetett intézményt. Mint mondta, ennek tevékenysége széleskörű, igyekeznek minden területtel foglalkozni és orvosolni a problémákat annak érdekében, hogy növekedjen a megye lakosságának életszínvonala.

A megbeszélésen az is elhangzott, hogy Egerszalók polgármestere szeretne testvértelepülést kialakítani valamely Hargita megyei településsel. Mivel Egerszalók híres a fürdőjéről, és évente mintegy 150 ezer látogatója van, ilyen téren is (fürdők üzemeltetése, fejlesztése és turistaforgalmának növekedése) lehet jó gyakorlatokat átvenni. Felmerült még tapasztalatcserék szervezésének lehetősége kerékpárutakkal kapcsolatosan.

Csíkszereda, 2013. április 30.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*