2020 május 25, hétfő
Főoldal  //  Gyöngyöshalász  //  Megkezdték a dolgozók toborzását az Apollo Tyres épülő gumigyárába
26
feb 2015
PDF
Nyomtatás
E-mail

Megkezdődött a dolgozók toborzása az indiai Apollo Tyres Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházásként megépülő gumigyárába - áll a társaság MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

 

Közlésük szerint első körben száz, majd az év második felében további százötven technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat. Terveik szerint a termelés 2017 első felében indulna a gyöngyöshalászi gyárban, az üzem első munkatársai már idén július 1-jétől munkaszerződést kapnak. A technikusokon és mérnökökön kívül adminisztrációs, logisztikai és számos más területre keresnek dolgozókat.

A közlemény felidézi: a vállalat közel 16 ezer embert foglalkoztat világszerte. Indiában, Afrikában, Hollandiában is rendelkezik már gyártóegységgel.

A Heves megyei gyár nemcsak a cég legmodernebb létesítménye lesz, hanem az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme. Gyöngyöshalászon évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncs készül majd, elsősorban az európai piacra. A cég közleményében idézi Kannan Prabhakart, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki kijelentette: már több Heves megyei oktatási intézményben megkezdték a technikusok toborzását, velük márciusban tanulmányi támogatási szerződést kötnek. "Ezeknek a diákoknak a tanulmányait az Apollo ösztöndíjjal segíti az utolsó félévben. Természetesen a mérnökök felvétele is elindult, de szinte minden területről várunk jelentkezőket, legyen az karbantartás, pénzügy vagy logisztika" - közölte az ügyvezető igazgató.

A mintegy 146 milliárd forintos beruházással megépülő Apollo gumigyár a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt.

 

2015. február 26.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*