2020 május 25, hétfő
Főoldal  //  Gyöngyöshalász  //  Kiemelt beruházás lett az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gumigyára
10
okt 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az Apollo Tyres Hungary Kft. Gyöngyöshalászon megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

 

A kormány a kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki, a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A rendelet szerint a beruházással összefüggésben építésügyi hatósági ügyekben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, építésügyi hatósági ügyekben nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.    
Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  - aki a beruházást bejelentő szeptember 17.-ei sajtótájékoztatón még Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára volt - kiemelte: Magyarország újraiparosításának fontos állomása az Apollo Tyres magyarországi beruházása. Az Apollo magyarországi gyárában a tervek szerint naponta 16 ezer személyautóhoz, és 3000 haszongépjárműhöz gyártanak majd abroncsokat. A 146 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 16 milliárd forintnyi közvetlen készpénztámogatást nyújt, amelyet az Európai Bizottság is engedélyezett - tette hozzá.

Az Apollo közleménye szerint a cég magyarországi vállalata hamarosan megindítja az építkezéshez szükséges engedélyezési eljárást, és megkezdi a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítését is. A gyár alapkőletétele várhatóan 2015 tavaszán lesz, az első kész abroncs pedig 2017 elején gördülhet le a gyártósorokról.

Az Apollo Tyres jelenleg négy gyártóüzemet működtet Indiában, hármat Dél-Afrikában és egyet Hollandiában. Ezek teljes kapacitása meghaladja a napi 1700 tonnát. Legutóbbi pénzügyi évében a cég 1,64 milliárd euró forgalmat ért el, és világszerte mintegy 16 ezer embert foglalkoztatott.

 

2014. október 10.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*