2020 augusztus 05, szerda
Főoldal  //  Európai Információs Pont  //  Európai választások 2019 - friss mandátumbecslés; következő lépések
28
2019
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az első parlamenti mandátumbecslés 7 ország végeredményén, 19 ország előzetes eredményén és 2 ország exit poll eredményén alapul, a távozó parlament struktúrája alapján.


A 751 képviselői helyre számított első eredménybecslés az alábbi adatokon alapul:

-- hivatalos eredmény hét országból: Horvátország, Ciprus, Csehország, Finnország, Franciaország, Németország és Szlovákia;

- előzetes eredmény 19 országból: Ausztria, Belgium, Bulgária, Dánia, Észtország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország; és

--országos exit poll eredmény két országból: Írország és Egyesült Királyság.

A www.valasztasi-eredmények.eu oldalon a nemzeti eredményeket, a képviselőcsoport és ország szerinti mandátumokat, a nemzeti pártok és képviselőcsoportok szerinti eredményeket, a nemek szerinti eloszlást és a részvételi arányt is láthatja. Egymással össze lehet vetni különböző eredményeket, ki lehet számítani a parlamenti egyszerű többség alakulásét egy alkalmazás segítségével, és kialakítható egyéni alkalmazás is melyben egyéni adatokat gyűjthetünk le egyes pártokról, tagállamokról, stb. és közvetlenül exportálhatjuk azokat.

A részvételi arány eddigi értéke nagyobb választói aktivitásra utal

A részvételi adatok (az Egyesült Királyság adataival) azt mutatják, ezúttal a szavazók 50,82 százaléka járult az urnákhoz. Ez jelentős növekedés a korábbi részvételi arányokhoz képest, és 1989 óta a legmagasabb érték.

Következő lépések - mi történik most?

2009 óta – a Parlament eljárási szabályzata szerint – egy képviselőcsoport legalább 25, legalább hét tagállamból megválasztott képviselőből áll.Május 27.-én megkezdődnek a tárgyalások a politikai csoportok formációjáról, és június 24.-ig nyilatkoznak összetételükről, majd a megválasztott elnököt tájékoztatják írásban összetételükről.

Az EP új elnökének, 14 alelnökének és 4 questorának megválasztására 2019.július 2.-4.-e között, az első rendes ülésszakon kerül sor. Az új tisztviselők megválasztásakor a leköszönő elnök elnököl.Az elnökök értekezlete először május 28.-án, kedden ül össze.

2019. május 28.

Forrás: Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*