2020 július 06, hétfő
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését.

 

Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket.

Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00

Elérhetőségek: 06 36 521 480

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 19
2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Unió tagállamai mostantól további finanszírozást igényelhetnek a Szükséghelyzeti Támogatási Eszköz forrásaiból alapvető eszközök, orvoscsoportok és koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek szállításához. Ez a finanszírozás kiegészíti az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül már most is rendelkezésre álló támogatást, valamint a rescEU-tartalékból a szükséget szenvedő tagországokba eljuttatott védőeszköz-szállítmányokat.

 
16
2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság elindította az Európán belüli utazás és idegenforgalom biztonságos újraindítását támogató, Re-open EU elnevezésű internetes platformot. A platform valós idejű tájékoztatást nyújt a határok helyzetéről, valamint a tagállamokban elérhető közlekedési és idegenforgalmi szolgáltatásokról. A „Re-open EU” honlapon egy helyen megtalálhatók a tagállamoktól származó gyakorlati információk az érvényben lévő utazási korlátozásokról, közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről (például a fizikai távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó előírásokról). Segítségével az európai polgárok felelősségteljes és megalapozott döntéseket hozhatnak nyaralásuk és utazásaik tervezésekor, figyelembe véve a koronavírus-járványból fakadó kockázatokat.

 
15
2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság múlt csütörtökön közleményt adott ki, melyben azt javasolja a schengeni tagállamoknak és a schengeni társult országoknak, hogy 2020. június 15-ig szüntessék meg a belső határellenőrzéseket, ugyanakkor az EU külső határain 2020. június 30-ig hosszabbítsák meg a nem alapvető fontosságú utazásokra vonatkozó ideiglenes beutazási korlátozást. Ezenfelül a Bizottság azt is felvázolja közleményében, hogy június 30-át követően milyen megközelítés mentén javasolja az EU-n kívüli országokból történő beutazásokra vonatkozó korlátozások fokozatos megszüntetését.

 
10
2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy 300 millió eurót ajánl fel az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség (GAVI) számára a 2021–2025 közötti időszakra. Az adomány világszerte 300 millió gyermek immunizálását, valamint oltóanyagkészletek finanszírozását szolgálja a fertőző betegségek kitörése elleni védelem érdekében.

 
10
2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 54 milliárd forintos magyar keretprogramot, amely a koronavírus-járvány által érintett vállalatokat hivatott támogatni. A Bizottság az intézkedést az állami támogatásokra vonatkozóan nemrég elfogadott ideiglenes keretszabálya alapján hagyta jóvá.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 154

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*