2020 február 27, csütörtök
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését.

 

Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket.

Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00

Elérhetőségek: 06 36 521 480

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 21
feb 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

A Bizottság ma mutatja be egy olyan, mindenki javát szolgáló digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit, amely az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi. A Bizottság stratégiája olyan digitális megoldásokra épülő európai társadalmat vázol fel, amelyek az embert helyezik előtérbe.

 
20
feb 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság tegnap mutatta be Európa digitális jövőjére vonatkozó elképzeléseit és intézkedéseit. A digitális átalakulásnak az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – kell tükröznie. A Bizottság stratégiája ezért olyan digitális megoldásokat vázol fel, amelyek az embert helyezik előtérbe.

 
18
feb 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Az Európai Bizottság közzétette 2020. téli gazdasági előrejelzését. Az előrejelzés szerint az európai gazdaság a stabil és mérsékelt növekedés pályáján marad. Az euróövezetet az euró 1999-es bevezetése óta a leghosszabb tartós növekedési időszak jellemzi. Az EU egészét tekintve a bruttó hazai termék (GDP) növekedése 2020-ban és 2021-ben várhatóan kismértékben, 1,4%-ra mérséklődik a 2019-es 1,5%-hoz képest. Magyarország esetében az előrejelzés az uniós átlagnál nagyobb, de csökkenő tendenciájú GDP-növekedést vetít előre: míg 2019-ben a bizottsági becslés szerint 4,9%-kal nőtt a GDP, addig a jelentés 2020-ra 3,2%-os, 2021-re pedig 2,8%-os GDP-növekedést prognosztizál. Ami a harmonizált fogyasztóiár-index alapján mért infláció (HICP-infláció) mértékét illeti, az előrejelzés 2020-ra 3,3%-kal, 2021-re pedig 3,1%-kal számol.

 
13
feb 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Apostolos Tzitzikostas: „Prioritásom, hogy Európa közelebb kerüljön az emberekhez”

A görög Apostolos Tzitzikostast (EPP) választották ma a Régiók Európai Bizottsága elnökévé. A következő két és fél évben Közép-Makedónia régió kormányzója vezeti majd a helyi és regionális választott politikusok európai uniós közgyűlését. Az új ötéves hivatali időszak első ülésén az RB tagjai első alelnököt is választottak a portugál Vasco Ilídio Alves Cordeiro, az Azori-szigetek regionális kormányának elnöke személyében.

 
12
feb 2020
PDF
Nyomtatás
E-mail

Miből áll és mire megy el az EU költségvetése? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a hosszú távú uniós büdzséről. Az EU hosszú távú költségvetése diákok millióit, kutatók ezreit, városok, vállalkozások, és civil szervezetek millióit segíti céljaik elérésében. Hozzájárul, hogy az élelmiszereink biztonságosabbak és egészségesebbek legyenek, új utak, vasutak, repterek épüljenek, hatékonyabban védjük a környezetünket, és biztonságosabbá tegyük a határainkat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 143

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*