2020 március 29, vasárnap
Főoldal  //  Egercsehi  //  Iskolai projektnyitó Egercsehiben: a jó farkast kell táplálni
16
2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Mindenki hoz magával meghatározó pillanatokat az iskolából. Ezek az emlékek erőt adó források – mondta szerdán Egercsehiben Horváth László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, aki védnökként vett részt a mikrotérségi általános iskola innovatív fejlesztését célzó projekt indító rendezvényén.

 

Szavai szerint a több mint 40 millió forintos támogatást elnyert program igazi védnöke a szakmai gárda, hiszen a siker a mikrotérségi intézményben, Egercsehiben és Hevesaranyoson tanító pedagógusok munkáján múlik. A projekt része többek között a pedagógusok szakmai fejlődésének elősegítése, az egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítására irányuló iskolai szabadidős tevékenységek ösztönzése, a munkaerő-piaci helytállást, alkalmazkodást megalapozó képzések iskolai alkalmazása.

A diákok testi, lelki és szellemi fejlődését egyaránt szolgáló projekt kapcsán Horváth László Wass Albertet idézte: „A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.” Egy tanmesét is a jelenlévők figyelmébe ajánlott a minden emberben harcoló két farkasról, a gonosz és a jó küzdelméről. Ebben a harcban az a farkas a győztes, amelyiket az ember táplálja. A jó farkast kell táplálni – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Az eseményen köszöntőt mondott Ballagó Zoltán tankerületi igazgató, míg a pályázat szakmai tartalmát Dorkóné Boza Eleonóra szakmai vezető mutatta be.

Eger, 2013. május 15. Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*