2020 szeptember 28, hétfő
Főoldal  //  Eger  //  Kerékpárút-építés indul Egerben
17
jan 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

epitkezes EgerbenA belváros megújításához kapcsolódóan a munkagépek január közepén kezdték el az Eger-patak meder-rendezését, kotrását.

A beavatkozásra a közel 5 milliárd Ft-os, 25 elemből álló fejlesztéssorozat keretében 150 millió forintot fordít Eger Önkormányzata. A munkálatok végeztével a patakmeder szűkül, várhatóan mélyebb is lesz az érintett szakaszon. A várost észak-déli irányban átszelő vízfolyás medrének szintjén a Kossuth Lajos utcától a Markhot Ferenc Kórházig kerékpárút épül a tavasz folyamán, melyet a bringások két helyen, a Dobó teret a Kis Dobó térrel összekötő híd mellett, és az Árvaközi patak-szakasznál közelíthetnek meg. A járókelők, a pihenni vágyó turisták egy tetszetős lépcsősor segítségével juthatnak le az Eger patak partjára.

Januárban elindul a munka az egri történelmi belváros megújításának másik két eleménél is: a Dobó térről a Szúnyog-közbe vezető apró gyaloghidat előbb elbontják, majd újjáépítik, míg a főtér túloldalán – az Eszperantó sétány és a Hibay Károly utca között – egy teljesen új gyaloghidat emelnek. Az Eger pataknál épülő kerékpárút kivitelezői szerződését 2012. decemberben írta alá az önkormányzat.

A munkaterületet január elején adtuk át a közbeszerzési eljárásban nyertes cégnek, a kivitelezőnek hét hónapja van a munka elvégzésére – mondta el dr. Kurucz András, az Egri Városfejlesztési Kft. igazgatója.

Eger megújul: januárban összesen hét beruházás indul a történelmi belvárosban. Többek között elkezdődik a Valide Sultana fürdőrom értékmegőrző felújítása, valamint az Árva-köz és Zalár utca közötti útszakasz közműcseréje, s ezt követően természetesen új aszfaltburkolatot is kap a terület. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekt címe: „Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” (ÉMOP-3.1.2/C-09-2f-2011-0001). Az Európai Unió és a Magyar Állam 3,067 milliárd Ft-tal támogatja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházását.

Forrás: www.turizmusonline.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*