2020 július 06, hétfő
Főoldal  //  Eger  //  Ismert közéleti szereplők segítségével fejlesztené Egert a város új egyesülete
10
sze 2015
PDF
Nyomtatás
E-mail

Eger modern, pezsgő kulturális központtá, a szellemi és anyagi jólétet is biztosító várossá válásának elősegítését tűzte ki céljául az újonnan létrejött Eger Sikeréért Egyesület - jelentette ki Soltész Gergő, a szervezet elnöke szerdán sajtótájékoztatón a hevesi megyeszékhelyen.

Az egyesület Szabó Attila Kossuth-díjas előadóművészt, Farkas Bertalan űrhajóst, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízlabdázót, Kovács Kati Kossuth-díjas előadóművészt és Gerendai Károly fesztiválszervezőt is a soraiban tudhatja.

 

Soltész Gergő hangsúlyozta: Eger kivételes adottságai nem csak pusztán megőrizendőek, hanem gyarapítani is kell azokat.
"Célunk, hogy Egert még szebb, még élhetőbb, a távol élők számára még vonzóbb várossá tegyük, a fiatalok számára pedig reális alternatíva legyen a tanulás éveit követő visszatérés ide" - tette hozzá. Közölte, ez utóbbi különösen fontos, hiszen Eger lakossága csökken, amit csak akkor lehet megállítani, ha egyre több fiatal gondolja úgy, hogy érdemes ottmaradni vagy oda visszatérni. Ehhez azonban biztosítani kell az anyagi és szellemi jólét feltételeit.

Az egyesület vezetője - aki az Ostoros-Novaj Bor Zrt. elnök-igazgatója - kiemelte: a civil szervezet minden, Egerért tenni akaró polgár számára nyitott, függetlenül bármely társadalmi csoporthoz vagy politikai közösséghez való tartozástól.

Soltész Gergő arról is beszélt, hogy az egyesület olyan programok lebonyolításában kíván közreműködni, amelyek révén a város még ismertebbé válhat a turisták előtt, ezáltal nem egyszeri látogatási célpontként jelenne meg, hanem nőne a vissza-visszatérő látogatók aránya. Ugyancsak cél az egri több száz éves, méltán híres szőlő- és borkultúra, valamint a helyi gasztronómia támogatása, továbbá az élsport és a tömegsport erősítése is. Elhangzott: szeretnék, hogy Eger vonzó befektetési célpontként jelenjen meg, ami a munkahelyek további bővülését segítheti.

Az egyesület a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolását karitatív kezdeményezésekkel igyekszik segíteni, ezek közül lesz olyan, amit még az idén elindítanak. Lesz mentorprogramjuk középiskolások számára, illetve  bölcsődék, óvodák támogatását is tervezik. Az MTI kérdésére Soltész Gergő kijelentette: az Eger Sikeréért Egyesület tagdíjakból fogja fedezni programjait, illetve egy-egy ügyhöz támogatókat kívánnak szerezni.

A harminc alapító tag között van Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete, Habis László (Fidesz-KDNP) a város jelenlegi és Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere. A listán vállalkozó, politikus, pedagógus, borász, képzőművész, topmodell is megtalálható.

 

2015. szeptember 10.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*