2020 július 05, vasárnap
Főoldal  //  Eger  //  Kerekesszékes vívó-vb - Fókuszban a riói kvóták Egerben
31
aug 2015
PDF
Nyomtatás
E-mail

A minél több riói paralimpiai kvóta megszerzése a magyarok célja az egri kerekesszékes vívó-világbajnokságon - hangzott el a szeptember 18. és 23. között sorra kerülő esemény sajtótájékoztatóján.

 

"Összesen kilenc éremesélyünk van, a mezőny nagyon erős és kiegyenlített, ezért három dobogós helyezést szeretnék megígérni - mondta Szekeres Pál, a magyar válogatott szakmai vezetője, a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS) alelnöke. - Tavaly szeptemberben kezdődött el a paralimpiai kvalifikációs sorozat, azóta minden világkupaversenyen jobb eredményeket értünk el a vártnál. Egerben Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla és Osváth Richárd számít egyéniben éremesélyesnek, csapatban női tőrben, párbajtőrben érhetünk oda a dobogóra. Azt megígérhetem, hogy nem leszünk epizódszereplők, mindenkinek megnehezítjük a dolgát."
A riói paralimpiára az aranyérmesek szereznek közvetlen részvételi jogot, a többiek a világranglistán elfoglalt pozíciók alapján jutnak ki a nyári játékokra, az érmesek is nagyon közel kerülnek a paralimpiai szerepléshez.
"Az elmúlt hónapok eseményei megnehezítették a vb előkészítését, de mostanra rendeztük a sorokat és utolértük magunkat, minden a tervezett ütemben halad. - jelentette ki Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. - A vb költségvetése 150 millió forint, a rendezés során szolid nyereséggel számolunk. Bevételre teszünk szert a nevezési díjakból, a szponzoroktól érkező támogatásokból, 25 millió forinttal támogatja a rendezést az állam, és a hazai parasportversenyek történetében első alkalommal folytatunk merchandising tevékenységet is."
A sportvezető hozzátette: szeptember 20-án az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) felkérésére és felügyelete mellett egyenjogúsági sportnapot rendeznek Egerben, ahol hat parasportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
A vb-re és a sportnapra a belépés díjtalan. A döntőket az M4 Sport élőben közvetíti majd.
A sajtótájékoztató végén Veres Amarilla bemutató asszót vívott Navarrete József, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok kardozóval.

 

Forrás: MTI

2015. augusztus 31.

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*