2020 augusztus 12, szerda
Főoldal  //  Eger  //  Február végén zárul az egri sportcsarnok felújításának első szakasza
05
dec 2014
PDF
Nyomtatás
E-mail

A tervek szerint február végére készül el az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok felújításának első, 210 millió forintból megvalósuló üteme - mondta Habis László polgármester szerdán, egri sajtótájékoztatóján.

 

Habis László felidézte: az 1978-ban átadott mintegy ezer férőhelyes sportcsarnokban pár éve azbesztmentesítést végeztek, illetve felújították a nézőteret. A mostani munkálatok során felújítják az öltözőket, a vizesblokkokat és az előcsarnokot is. A beruházást mintegy 150 millió forintnyi TAO-forrásból és az önkormányzat által biztosított 64 millió forintos önrészből fedezik.
A polgármester a beruházás fontosságát hangsúlyozva rámutatott: a sportcsarnok nemcsak sportcélokat szolgál, hanem közéleti tér is lesz, hiszen zenei, ifjúsági, családi programoknak is otthont ad.
Habis László az MTI kérdésére elmondta: a beruházás tervezett második ütemében a fűtés, a hő- és légtechnika korszerűsítése, az épület szigetelése, továbbá a küzdőtér világosításának felújítása szerepel. Mindez közel 300 millió forintba kerül majd.
A sajtótájékoztatón Rázsi Botond alpolgármester arról beszélt, hogy a város már harmadik esztendeje létesít mobil műjégpályát telente. Idén megduplázódik a korcsolyapályák felülete, az Érsekkertben egy nagy, a belvárosban, a Gárdonyi Géza téren egy kisebb, a kisgyerekeknek szánt pálya nyílik december 6-án. Elmondta: az önkormányzat mintegy négymillió forinttal támogatja a belépőjegyeket. Reményeik szerint szervezetten, akár az iskolai tornaórák keretében is látogathatják a pályákat a gyerekek.
Somogyi Zoltán, az Egri Vitézek HC elnökhelyettese elmondta: az érsekkerti salakos pályán 1200 négyzetméteres, sátorral fedett, különböző szolgáltatásokkal ellátott jégpálya épül, míg a Gárdonyi téri létesítmény 275 négyzetméteres jégfelülettel várja majd a kicsiket.
Közlése szerint a tavalyi szezonban több mint húszezer látogatót fogadott az akkor felállított kisebbik pálya.

 

2014. december 5.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*