2020 július 13, hétfő
Főoldal  //  Domoszló  //  Húsz éves álom valósul meg Domoszlón
04
feb 2013
PDF
Nyomtatás
E-mail

Alapkoletetel DomoszlonMérföldkőhöz érkezett a domoszlói szennyvízberuházás. Hétfőn letették a több mint nyolcszázötvenmillió forintba kerülő beruházás alapkövét, év végére valóra válhat a helyiek húsz éves álma.

 

A lakosok már összegyűjtötték a rákötésre szánt összeget is. A tisztítótelep, illetve a vezetékrendszer négy ütemben épül, nehezítő körülmény a sziklás talajszerkezet.

– Ősszel megkezdődött a szeméttelep rekultivációja, most pedig ciklusprogramunk másik környezetvédelmi fejlesztése is elrajtolhat. Bízunk abban, hogy ez az kő a település jövőjének alapköve is lesz – hangsúlyozta Havelant István polgármester.

Dr. Illés Zoltán, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára kiemelte, a domoszlóiak most sokat tesznek a környezetvédelem érdekében, hiszen fontos a felszín alatti vizek védelme, a tiszta ivóvíz a jövő legdrágább kincse lesz.

Balázs József, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a környéken már csak Vécsnek és Kisnánának kell nyernie hasonló fejlesztésre, hamarosan ugyanis Karácsondon is megkezdődhetnek a csatornázási munkák. Domoszlón nemsokára egy víztározó is épülhet. Az ünnepségen felléptek a helyi néptáncosok és az asszonykórus is.

2013. február 4.

Forrás:www.heol.hu Fotó: Ötvös Imre

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*