2020 február 18, kedd
Főoldal
23
áp 2016
PDF
Nyomtatás
E-mail

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjjal ismerte el a megye közrendje, közbiztonsága, valamint a katasztrófavédelem területén kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeket, közösségeket.

 

Heves Megye Közgyűlése a 2016. február 26-ai ülésén döntött a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díj díjazottjairól. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Tóth Csaba, a közgyűlés alelnöke és Orosz Bálint János, a közgyűlés képviselője javaslatára a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állománya, Czinege László rendőr dandártábornok, Heves megyei rendőrfőkapitány javaslatára Dr. Széchy Zsolt ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, valamint Csontos Ambrus tű. mk. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója  javaslatára Bocsi László, a Pétervásárai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka részesült elismerésben. A díjazottak szombaton, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság dísztermében Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől vehették át a kitüntetést.

A díjátadót követően a Heves Megyei Közgyűlés és bizottságainak jelen lévő tagjai, Szűcsné Major Ildikó, Orosz Bálint János, Dr. Juhász Attila Simon, Dr. Tóth József, Dr. Ördög István és Kun Róbert is gratulált a díjazottaknak. A program a Líceum előtti Eszterházy téren folytatódott, ahol a Kéklámpás nap keretében mutatkoztak be a rendvédelmi szervek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A méltatások

2015. augusztus 29. napjától 2015. november 28. napjáig a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékébe tartozó több száz rendőr teljesített szolgálatot Magyarország déli határán azért, hogy megvédjék az országot a migránsáradattal szemben, valamint közreműködjenek abban, hogy az ország teljesíteni tudja a schengeni egyezményből fakadó kötelezettségeit. A Heves megyei rendőrök példásan végrehajtották a feladatukat, ezért a munkájukat megbecsülés és köszönet illeti. Ezzel egyidejűleg a rendőr-főkapitányság Heves megyében szolgálatot teljesítő állománya, a csökkent létszám ellenére, változatlanul a megszokott magas színvonalon látta el a munkáját és szavatolta szűkebb hazánk, Heves megye közbiztonságát.

Dr. Széchy Zsolt rendőr ezredes 1998-ban végezte el a Rendőrtiszti Főiskolát. Jelenleg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, Rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese. Munka mellett jogász végzettséget szerzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az egész megye területére kiterjedő illetékességgel felelősen irányítja és koordinálja a közrendvédelmi, a közlekedésrendészeti és az igazgatásrendészeti szolgálati ágak munkáját, valamint a tevékenység-irányítást. Főkapitány-helyettesként és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnök-helyettesként nagy hangsúlyt fektet a baleset megelőzésre. Az irányítása alatt egyre szorosabb együttműködés alakult ki a társszervekkel. Emberi tulajdonságai közül kiemelkedik segítőkészsége, pozitív gondolkodása és fejlett konfliktuskezelő-képessége. A rendőri szolgálatot élethivatásának tekinti.

Bocsi László dolgozott a pétervásárai, recski, egri és káli laktanyában azok felszámolásáig. 2010-ben nyugdíjas lett, de jelenleg is dolgozik üzemeltetés-vezetőként egy cégnél, mely a Tápiószecsői honvédségi laktanyát üzemelteti. A Pétervásárai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közé 1986-ban lépett be. Önkéntes tűzoltóként, parancsnokként irányította a tűzesetek oltását, a műszaki mentéseket, valamint szervezte a tűzoltó sporteseményekre történő felkészülést és nevelte az ifjúságot a tűzoltásra-tűzmegelőzésre. Önkéntes tűzoltói pályafutásához több technikai fejlesztés kötődik. A Heves Megyei Tűzoltószövetség munkájában aktívan részt vett, a szövetség megalakulásától egészen 2015-ig a szövetség alelnöke volt. A pétervásárai járás védelmére 2014-ben megalakult Tarna Mentőcsoport vezetőjévé választották. Az önkéntes tűzoltók Bocsi László irányításával számtalan családi ház-, melléképület és vegetáció-tűz oltásában vettek részt, ezzel hatékonyan segítve a hivatásos szervezetek munkáját. Életét, pályáját az önkéntes és önzetlen segíteni akarás, a humánum, a mások megsegítésére végzett munka jellemezi.

 

2016. április 23.

Fotó: Lénárt Márton

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*