2020 September 26, Saturday
Főoldal  //  Füzesabony  //  A Lelki Egészség Világnapján Füzesabonyban
18
Oct 2012
PDF
Print
E-mail

FüzesabonyImmár második alkalommal emlékeztek meg a Lelki Egészség Világnapjáról Füzesabonyban. A világnap célja a figyelemfelkeltés, a mentális zavarokkal, pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc, a lelki egészség középpontba állítása.

A különböző területeken dolgozó szakemberek a mindennapokban azt tapasztalják, hogy a lakosság körében sajnos egyre gyakoribb a mentális problémával küzdők aránya.

A világnap alkalmából a helyi művelődési házban két ellátott munkáiból kiállítás nyílt, majd Tatai Edina, a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthonának igazgatója és Feketéné Kohajda Mária, a KAPOCS Pszichiátriai Közösségi Ellátás koordinátora mondott köszöntőt. Ezt követően Vadnai Eszter, az említett otthon vezető ápolója tartott előadást a mentális betegségek leggyakoribb megjelenési formáiról, azok társadalmi és gazdasági hatásairól. Ezután a kistérségi népegészségügyi intézetek szerepéről beszélt dr. Dósáné dr. Fekete Márta kistérségi tiszti főorvos. Szó esett a KAPOCS ellátás működéséről is.

Az előadások befejeztével a Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona Moliére Színjátszó Csoportja mutatta be a „Mici néni két élete” című színdarabot. A programot kézműves foglalkozás zárta, ahol a gyöngyfűzéssel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Forrás:Heves Megyei Kormányhivatal

 

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*