24
Nov 2014
PDF
Print
E-mail

"Oroszország nem vállalta a vb integrált lebonyolítását, ezért a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség (IWAS) új helyszínt keresett, és római ülésén úgy döntött, mi kapjuk meg a rendezési jogot Hongkonggal szemben - mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a hevesi megyeszékhelyen tartott szombati sajtótájékoztatón.

 

- Ebben a hatalmas sportdiplomáciai sikerben döntő érdemeket szerzett Szekeres Pál, az IWAS alelnöke, aki természetesen szintén részt vett az IWAS tanácskozásán."

Ezen a hétvégén a már hagyományosnak mondható világkupaverseny mellett Egerben ülésezik az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) elnöksége is.
Az alapszabály értelmében mindig a szervezet székhelyén, Bécsben tanácskoznak, de az elnöknek lehetősége van másik helyszínt kijelölni, ami most történt meg először az EPC történetében - ismertette John Petersson, a kontinentális szövetség elnöke. Hozzátette: azért döntött így, mert nagyon sok jót hallott az egri versenyről.

"Nem is csalódtam, fantasztikus környezetben, kiváló viadalt szervezett az MPB. Nyitott vagyok arra, hogy a jövőben is valamelyik kiemelkedő parasportesemény helyszínén ülésezzen a vezetőségünk" - mondta.

Az idei egri kerekesszékes vívó vk-ra 22 országból 152 sportoló nevezett, ami részvételi csúcsot jelent. A pénteki nyitónapon a magyarok két arany- és egy ezüstérmet szereztek: a tőrözők versenyét Osváth Richárd nyerte, párbajtőrben pedig Krajnyák Zsuzsanna győzött, miután a fináléban jobbnak bizonyult Veres Amarillánál.

 

2014. november 24.

Forrás: MTI

MTI fotó: Komka Péter

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*