27
Aug 2014
PDF
Print
E-mail

Együttműködési megállapodást kötött a Heves Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség. A dokumentumot Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója írta alá a megyeházán, szerdán.

 

A megállapodás kedvezményezettje a Magyar Diáksport Szövetség megyei tagszervezete, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület, amelynek működését a Heves Megyei Önkormányzat az elmúlt két évben több területen is támogatta már: segítséget nyújtott a megyei egyesület sportrendezvényeinek lebonyolításához, valamint a megyénkben élő, vagy tanuló, kiváló diákolimpiai teljesítményt nyújtó diákok díjazásához. A Heves Megyei Önkormányzat irodahelyiséget is biztosít a Heves Megyei Diáksport Tanács részére.

Az együttműködési megállapodás aláírásával Heves megye lett a második olyan megye, amely önként vállalt feladatként támogatja a diákolimpia mozgalmat. Szabó Róbert a sajtótájékoztatón elmondta: a Heves Megyei Közgyűlés sportrendeletében első helyen szerepel a diáksport támogatása, hiszen fontos a felnövekvő nemzedék egészséges életmódra nevelése. Hozzátette: lehetőségeik szerint továbbra is támogatják a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesületet. „Büszkék vagyunk arra, hogy Heves Megye 6. helyen végzett a megyék közötti diákolimpiai eredményességi pontversenyben. Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy az egri Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola a 2013/2014-es tanévben az ország legeredményesebb általános iskolája volt a diákolimpiai versenyeken, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedig az előkelő 5. helyen végzett” – hangsúlyozta Szabó Róbert. Hozzátette: bízik abban, hogy az aláírt együttműködési megállapodás tovább erősíti a diákolimpiai mozgalmat Heves megyében, és minél több tehetséges fiatal sportoló kötelezi el magát választott sportága mellett. Ezt követően a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület munkájának támogatásához Szabó Róbert egy laptopot nyújtott át Bíró Csaba elnök részére.

Rádics Balázs, az MDSZ elnöke a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület munkáját méltatta. Szólt arról is, hogy a délelőtt folyamán zajló egyeztetésen az MDSZ és a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület többek közt az európai uniós országokkal való nemzetközi együttműködési lehetőségekről is tárgyalt.

Dr. Révész László, az MDSZ szakmai menedzsere elmondta, hogy a kormány felkérésére megalkották a Netfit (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) elnevezésű programot, amelynek segítségével 5. osztálytól felfelé mérik az általános és középiskolások fizikai állapotát. A program küldetése elsősorban az, hogy népszerűsítse és tudatosítsa az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét, és az egészségtudatos életvezetés értékeit az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében.

A sajtótájékoztató végén Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke bejelentette, hogy egyesületük elnyerte az összevont labdajátékok diákolimpia 2015-ös rendezési jogát. Az országos döntő június 13. és 16. között közel 1000 diák részvételével, 12 helyszínen zajlik majd Egerben.

 

2014. augusztus 27.

Fotó: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*