2020 May 31, Sunday
Főoldal  //  Programok  //  Július 29-ig látható Egerben a IX. Országos Zománcművészeti Biennále
PDF
Print
E-mail

A magyar mese- és mondavilág feldolgozására és vizeink sorsára fókuszál az egri Templom Galériában július 29-ig látható IX. Országos Zománcművészeti Biennále.

 

Kovács Katalin, az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) igazgatója az MTI-nek elmondta: az ország 24 településének 34 közösségéből érkezett 366 alkotás a Kárpát-medence ősi világát idézi.

A kiállításon életre kel többek között a Duna és a Tisza története, a balatoni legendák, a Szent Anna-tó meséje, a Hany titka, a tündérek, az élet és a halál vizének mesealakjai, Tündér Ilona, Szille, Tündérrózsa.

A biennále "forrása" az EKMK zománcműhelyében elindított "gondolati hajó", amely a galéria reprezentatív, monumentális barokk templomterében felállított, fából ácsolt "Selyemsárhajóban" öltött testet. Ez a hajó a kiállítás installációja, erre kerültek az alkotások.

Az igazgatónő kifejtette, hogy a kiállítás több szempontból is új szellemet, komoly mondanivalót hordoz, tematikáját, az installálását, a tehetséggondozást, az archaikus rajzi alapképzés módszerét és az alkotások technikai megoldásait tekintve egyaránt.

A Kovács Katalin és Kátai Mihály képzőművész szervezte biennále anyaga június 25-től, a múzeumok éjszakájától kiegészül a Bükki Nemzeti Park védjegyét viselő kézművesek kiállításával. Kovács Katalin elmondta azt is: az EKMK július 15. és augusztus 5. között országos tűzzománc alkotótelepet szervez Egerben.

 

2016. június 15.

Forrás: MTI

 

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*