2020 May 25, Monday
Főoldal  //  Programok  //  Sűrített levegővel hajtott járművek versenye Egerben
PDF
Print
E-mail

Mintegy félszáz sűrített levegővel hajtott egyedi jármű áll rajthoz az idén a IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen, amelyet május 5-7. között tartanak Egerben.

 

A verseny kiírója, az AVENTICS Kft. tájékoztatása szerint a mérnökhallgatók számára meghirdetett rendezvényen nyolc ország 29 műszaki egyeteméről 52 csapat - köztük 29 külföldi - mutatkozik be saját fejlesztésű járművével.

A sűrített levegővel hajtott járművek három számban küzdenek a versenyen: egy hosszú távú futamban, egy gyorsulási és egy ügyességi számban. A szakmai zsűri értékeli majd a mérnökhallgatók által tervezett és épített járművek között a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is.

A szervezők tájékoztatása szerint a csapatok által használt technológiai megoldások évről évre töretlenül fejlődnek. Ezt támasztják alá a javuló eredmények is: az elmúlt kilenc év alatt például a legjobb pneumobil által egy palacktöltettel megtett távolság 7,117 kilométerről 12,99 kilométerre nőtt. A végsebességet is megduplázták a mérnökhallgatók, az első versenyen, 2008-ban elért 25,5 kilométerórás legnagyobb sebesség tavaly már 51,9 kilométeróra volt.

A közleményben megjegyzik: a pneumobilok nemzetközi versenyének már szakmai rangja is van, a tapasztalatok szerint a résztvevő hallgatók nagy százalékát felkarolják az idelátogató autóipari gyártó cégek. A szervezők  május 5-én prezentációs napot tartanak, ahol a fiatal mérnökök személyesen mutatkoznak be a verseny együttműködő partnereinek.

Az AVENTICS a pneumatikai komponensek és rendszerek, valamint a speciális alkalmazások egyik piacvezető gyártója, egri gyára mellett több mint 40 országban van jelen.

 

2016. április 27.

Forrás: MTI

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*