2020 August 13, Thursday
Főoldal  //  Poroszló  //  Megnyílt a Tisza-tó Programiroda Poroszlón
05
Dec 2012
PDF
Print
E-mail

Tisza-to programirodaPoroszlón megnyílt a Tisza-tó Programiroda, amely a térség településeinek, vállalkozásainak európai uniós projektekben való részvételéhez nyújt segítséget.

 

Lipcsey György programvezető jelentette be, hogy 2012. december 3-án hivatalosan is megkezdte működését a poroszlói Ökocentrumban a Tisza-tó Programiroda, amelynek feladatai közé tartozik a 2012-2014 között megvalósítandó uniós pályázatok támogatása, valamint a 2014-2020-as EU költségvetési időszakra vonatkozó területfejlesztési programok tervezésének támogatása. A program vezetője a Tisza-tó Nemzeti Program egyik elemét emelte ki: november 30-án megtörtént a Tiszafüred-Hortobágy között megvalósuló kerékpárút projekt támogatási szerződésének aláírása.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tavi Területfejlesztési Tanács elnöke kiemelte, hogy a Tisza-tó nagy gazdasági potenciállal rendelkezik, ám mivel négy megye határán fekszik, így komplex projektekkel eddig nem lehetett a térséget eredményesen fejleszteni. Hozzátette, hogy közel két éves munka eredménye a Tisza-tavi Kódex, melyet a Tisza-tó törvény elfogadtatása követhet: ez szabályozza majd a fejlesztési folyamatokat. Az elnök beszéde végén a Tisza-tavi Nemzeti Program megalkotásának szükségességét hangsúlyozta, amelynek koordinálásában a Tisza-tó Programiroda kulcsszerepet lát majd el.

A rendezvényen jelen volt Molnár Anita, a Tisza-tavi és Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság regionális igazgatója, aki rövid tájékoztatót tartott most nyíló pályázati lehetőségekről, amelyek középpontjában az akadálymentes turizmus áll. A rendezvényen köszöntőt mondott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Bornemisza János, Poroszló polgármestere is.

Eger, 2012. december 4., Forrás: www.hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*