2020 July 06, Monday
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  Konzultációs fórumok  //  Négy megye egyeztetett a területfejlesztési elképzelésekről
11
Jan 2013
PDF
Print
E-mail

Jász-Nagykun-Szolnok megye centrális elhelyezkedése és a megyehatáron átnyúló sokrétű kapcsolatai szükségessé, a megyei területfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódó tervezői munka jelenlegi állása pedig lehetővé teszi a szomszéd megyékkel történő tematikus egyeztetéseket.

 

Ezen gondolatoktól vezérelve tartottak egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében ma délelőtt a Megyeházán a szomszédos megyék vezetőivel, területfejlesztési szakembereivel.

Jász-Nagykun-Szolnok megye földrajzi kötődése Pest, Heves és Bács-Kiskun megyékkel nyilvánvaló, ennek okán szoros együttműködésben szükséges kidolgozni és megvalósítani a területi érintettséggel bíró közös projekteket, javaslatokat – mondta  Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. A mostani alkalom kiválóan szolgálja azt, hogy bemutassuk Jász-Nagykun-Szolnok megye területfejlesztési elképzeléseit, illetve, hogy mi is megismerjük a másik három megye által képviselt elképzeléseket. A mai egyeztetés egy több lépcsős együttműködés első állomása lehet a négy megye között– tette hozzá Kovács Sándor.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció elkészítésében közreműködő cég vezetője ismertette a dokumentum tervezett célrendszerét. Kihangsúlyozta, hogy a 2014-2020-as EU-s fejlesztési ciklusban előtérbe kerülnek az integrált fejlesztési programok.

Lakatos István, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője ismertette azokat a házigazda részéről megfogalmazott kiinduló elgondolásokat, amelyek a jövőbeni együttműködés alapját képezhetik a területfejlesztés során. A javaslat nagy projektekre és egyéb fejlesztésekre vonatkozó elképzeléseket tartalmaz az alábbi területeken:

  • Intelligens Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP),
  • Környezet és Energia Hatékonysági Operatív Program (KEHOP)
  • közút felújítás (új összekötő és mellékutak felújítása,
  • gazdaságfejlesztés (foglalkoztatás bővítése),
  • környezetvédelem,
  • egészségügy, oktatás.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Huszák Miklós, a Pest Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője is kiemelte, hogy elengedhetetlen az együttműködés az érintett térségek fejlesztéseinek előkészítése és megvalósítása során.   A versenyzést és „befelé fordulást”  fel kell hogy váltsa a szoros együttműködés.

Szolnok, 2013. január 10. Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*