2020 October 31, Saturday
Főoldal  //  Területfejlesztés  //  Konzultációs fórumok  //  Együtt Heves megye helyi jelentőségű védett természeti értékeiért
23
May 2012
PDF
Print
E-mail

Kaptarko

Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. évi „Zöld Forrás” program „Együtt Heves megye helyi jelentőségű védett természeti értékeinek megőrzéséért” című nyertes pályázata keretein belül a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület megkezdi a Heves megyei településeken található, helyi jelentőségű védett természeti területek és természeti emlékek állapotának felmérését.

A Heves Megyei Önkormányzat elkötelezett a megyében található, védettség alatt álló természeti értékek, helyi hagyományok megőrzése iránt, ezért csatlakozott a civil kezdeményezésű programhoz – hangsúlyozta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Szavai szerint a projekt aktualitását tovább erősíti, hogy a közelmúltban megváltozott jogszabályi háttér lehetőséget teremt a nemzet értékek, hungarikumok számbavételére és rögzítésére a Magyar Értéktárban. A projektben tervezett tevékenységek e folyamatot is segítik, illetve előkészítik a további Heves megyei értékőrző együttműködéseket. A jogszabályi változás és a projekt közös eredményeként most több évtizedes hiányosságokat pótolhatunk, hiszen egyrészt teljes körűen nem ismertük milyen értékek vesznek körül, másrészt az ismerteket sem értékőrző szemlélettel kezelték az önkormányzatok. Elfelejtett értékek fognak napvilágot látni, melyeket be kell építenünk a térség turisztikai és kulturális kínálatába és saját ismereteinkbe egyaránt. – mutatott rá az elnök a projekt fő céljaira.

A dokumentáció összegyűjtését követően az érintett Heves megyei települések részvételével 2012. május 22-én, kedden 14.00 órai kezdettel Egerben, a Megyeházán konzultációt rendeznek: itt részletesen megismerhető a projekt, s a résztvevő önkormányzatok tájékoztatás kapnak a természeti értékek Magyar Értéktárba kerülésének lehetőségeiről.

2012. május 17., Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Kelemen László

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*