2020 September 26, Saturday
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Tudástár - Tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk
10
Jun 2020
PDF
Print
E-mail

alt

Tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk


Csak így állítható meg a természet pusztulása, és óvható meg a biológiai sokféleség, a földi élet változatossága, amely bolygónkat élhetővé és széppé teszi – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium környezetvédelmi világnap alkalmából kiadott közleménye.

- KEHOP-1.2.0-15-2016-00019 -

A környezetvédelmi világnap minden évben ráébreszti az embereket arra, hogy nem tékozolhatjuk tovább természeti kincseinket, mindenkinek gondoskodnia kell arról, hogy az erőforrásokat gazdaságosan használja, mert globális, nemzeti, helyi és egyéni szinten sem mindegy, hogy mekkora az ökológiai lábnyomunk – hangsúlyozta az ITM építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Boros Anita rámutatott, hogy egyedülálló értéke ellenére gyakran nem becsüljük meg eléggé környezetünket. Az emberi tevékenység nyomán drasztikusan csökken a Föld növény- és állatvilágának sokszínűsége, ami komoly fenyegetést jelent a világnépesség élelmiszer-, ivóvíz- és energiaszükségletére nézve.

Éppen ezért a környezet védelmének szolgálatában vívott folyamatos küzdelemnek részese Magyarország is – húzta alá az államtitkár. A magyar kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben kitűzött stratégiai célok előkészítésén és megvalósításán dolgozik, határozott szándéka, hogy ezt a fontos programot hosszú távra szóló intézkedések útján is megerősítse – hangsúlyozta a közleményben Boros Anita, hozzátéve: mindannyian hozzájárulhatunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Az ökológiai lábnyom egyensúlyba hozásához mindenki tudatos magatartására, felelős döntéseire van szükség a mindennapokban is.

Forrás: www.elobolygonk.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*