2020 July 13, Monday
Főoldal  //  Klímastratégia  //  Projekt Fizikai Zárása - Sikeres volt a Heves Megye Klímastratégiája című dokumentum kidolgozása és az ehhez kapcsolódó szemléletformálást és tudásmegosztást támogató projekt
28
Feb 2018
PDF
Print
E-mail

alt
SIKERES VOLT A HEVES MEGYE KLÍMASTRATÉGIÁJA CÍMŰ DOKUMENTUM KIDOLGOZÁSA ÉS AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ SZEMLÉLETFORMÁLÁST ÉS TUDÁSMEGOSZTÁST TÁMOGATÓ PROJEKT

- KEHOP-1.2.0-15-2016-00019 -


A projekt 30 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Az elnyert 30 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból a projekt 16 hónapos időtartama alatt kettős cél valósul meg:

1. Megyei Klímastratégia térségi szereplők bevonásával történő kidolgozása

A klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek elősegítése érdekében Heves megye meghatározó társadalmi-gazdasági szereplőinek bevonásával került kidolgozásra a Megyei Klímastratégia Dokumentuma. Fő célja a lakosság, a közintézményi- és vállalkozói kör érzékenyítése az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokra, valamint a szükséges intézkedések, beavatkozási irányok meghatározása volt. A kapcsolódó szakmai rendezvények (konferenciák, személyes részvétellel zajló workshopok, lakossági figyelemfelkeltő akciók) célja a szemléletformálás és a tudásmegosztás voltak.

2. A klímaváltozás mérséklésével, ahhoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás

A projekt keretében, szorosan kapcsolódva a Heves Megyei Klímastratégia elkészítéséhez, feladatként jelentkezett a megyei döntéshozók és a közvélemény éghajlatváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, a kapcsolódó tevékenységek megyei szintű koordinációja. Ennek érdekében szükséges a Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása és működtetése, ami általános információs központ szerepét tölti be, szakmai koordinációs és konzultációs feladatait a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal keretében működő Titkárság látja el. A Titkárság feladatai az időszakonkénti ülések megszervezése és adminisztrálása, kapcsolattartás a Platform-tagokkal, online tanácsadás, tudásmegosztás, valamint folyamatos munkakapcsolat a Klímabarát Települések Szövetségével.

A sikeres projekt hozzájárul az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázatmegelőzés és –kezelés előmozdításához, valamint a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek megteremtéséhez, a társadalom klímatudatosságának eléréséhez Heves megye területén.

A projektekről bővebb információt a http://hevesmegye.hu/klimastrategia oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó anyagok:

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*