2020 February 18, Tuesday
Főoldal  //  Heves Megyei Közgyűlés  //  Hitvallás Székelyföld lobogója mellett
09
Feb 2013
PDF
Print
E-mail

szekelyfold lobogoA Heves Megyei Közgyűlés február 8-ai ülésén a napirendek tárgyalása mellett a képviselők határozatba foglalták elkötelezettségüket Székelyföld lobogójának használata mellett. A hitvallásban foglaltak szerint délután a Megyeháza homlokzatára kitűzték a székely zászlót. A cikkben a hitvallás teljes szövege olvasható.

 

 

 


Hitvallás Székelyföld lobogója mellett

Székelyföld és Heves megye lélekben és szívben egy közösséget alkot, nemzeti identitásunk azonos értékeken nyugszik. A Nemzeti Hitvallásba foglalt ígéretünkhöz híven vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Ígértünkhöz és vállalásunkhoz hűen most szükségesnek érezzük, hogy székely nemzettestvéreinket Heves megye szolidaritásáról és elkötelezettségéről biztosítsa.

Heves megyében minden nemzet tagjáról előítéletektől függetlenül, egyenlően vélekedünk és így is cselekszünk. Székely nemzettestvéreinkkel közös és egységes nemzettudatunk számára éppen ezért bántó, hogy hatósági intézkedések tiltják meg Székelyföld lobogójának kitűzését testvérmegyénkben, Kovászna megyében, valamint Hargita megyében. Székelyföld zászlaja egy nemzeti közösség szimbóluma, a nemzetünket összetartó egységet testesíti meg.

Szolidaritásunk jelképeként ma a Heves Megyei Közgyűlés felhatalmazásával a Megyeháza homlokzatára nemzeti és megyei zászlóink mellé kitűzzük Székelyföld lobogóját. Azt a lobogót, melyet Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke tavaly ajándékozott Heves megye számára összetartozásunkat jelképező rendezvényünk ünnepélyes megnyitóján.

A Heves Megyei Közgyűlés elfogadhatatlannak tart minden olyan tevékenységet Heves megye határain belül és túl egyaránt, melynek célja, hogy éket verjen emberek és nemzetek közé. A Heves Megyei Közgyűlés képviselői egyhangúan nyilvánítják ki szolidaritásukat, ezzel szándékunk egységességét.

A Székelyföld iránti elkötelezettség a szívünkben van:

Szabó Róbert

Eger, 2013.02.08. hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*