2020 July 07, Tuesday
Főoldal  //  Gyöngyöshalász  //  Keressük meg egymás kezét: megemlékezés, avatás és szentelés Gyöngyöshalászon
06
Jun 2012
PDF
Print
E-mail

Gyongyoshalasz jatszoteratadasSzentmisével és harangzúgással emlékeztek hétfő délután Gyöngyöshalászon. A Nemzeti Összetartozás Napján Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet a helyi művelődési házban.

Az elnök hangsúlyozta: napjainkban a két lábbal a földön járó magyar emberek, és a mérvadó politikai szándékok realitásként fogadják el a kialakult országhatárokat. Nem fegyverkezést, nem háborút, nem revíziót, hanem békés együttműködést keresünk szomszédainkkal. Célunk viszont egyértelmű: aki magyarnak vallja magát, az büszkén tehesse ezt, gondolataiban, szavaiban és cselekedeteiben egyaránt. Aki magyarnak vallja magát, az az év minden napján érezhesse a nemzeti összetartozás kötelékét.

Szabó Róbert Wass Albert szavaival köszönte meg a közönség figyelmét:„…keressük meg egymás kezét, ne azt nézzük egymásban, ami elválaszt, hanem keressük meg azt, ami közös bennünk, ami egybefog. Ne azt keressük egymás szavai közt, amivel nem értünk egyet, hanem ragadjuk azt ki, amiben egyetértünk, mert csak így tudunk egységet alkotni.”

A megemlékezés előtt Szabó Ferenc polgármester, Ignácz Balázs, az MVH Heves megyei kirendeltségének vezetője és Szabó Róbert közösen adták át a közel 8 millió forintos pályázati támogatás segítségével felépített Szent Anna-téri játszóteret. Az ünnepélyes rendezvényen a település óvodáscsoportja mutatta be műsorát, majd a gyerekek birtokba vették a fából készült eszközöket.

A misét követően a kászoni vendégek és a megyei közgyűlési elnök jelenlétében megszentelték a templomkertben felállított, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából az erdélyi Kászonból érkezett fafaragású kettőskeresztet.

2012. június 5., Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*