2020 August 13, Thursday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését.

 

Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket.

Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00

Elérhetőségek: 06 36 521 480

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 29
Jul 2020
PDF
Print
E-mail

Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások. A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése.

 
28
Jul 2020
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság tegnap pályázati felhívást tett közzé négy olyan tematikus partnerség kialakítására, amelyek feladata a koronavírus-járványra való reagálást és a járvány utáni helyreállítást támogató, régiók közötti kísérleti innovációs projektek irányítása lesz. A felhívás célja, hogy regionális hatóságok és más érdekelt felek – például egyetemek, kutatóközpontok és kkv-k – interregionális partnerségek keretében elősegítsék a régiók közötti innovációs projektek kereskedelmi hasznosítását és bővítését, valamint ösztönözzék az üzleti beruházásokat.

 
27
Jul 2020
PDF
Print
E-mail

Pénteken az Európai Bizottság a biztonsági unióra vonatkozó új stratégiát terjesztett elő a 2020 és 2025 közötti időszakra. A stratégia azokra a kiemelt területekre összpontosít, amelyeken az EU hozzáadott értéket biztosíthat a tagállamok számára az Európában élők biztonságának erősítésében. A terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelemtől, a hibrid fenyegetések megelőzésén és felderítésén és a kritikus infrastruktúrák rezilienciájának növelésén át a kiberbiztonság előmozdításáig, valamint a kutatás és az innováció támogatásáig a stratégia meghatározza azokat az eszközöket és intézkedéseket, amelyeket a következő öt évben kell kidolgozni fizikai és digitális környezetünk biztonságának garantálása érdekében.

 
21
Jul 2020
PDF
Print
E-mail

Az EU csaknem 2,2 milliárd eurót fordít 140 kulcsfontosságú közlekedési projektre, hogy minden tagállamban támogassa a gazdasági fellendülést. E projektek hiányzó közlekedési összeköttetések kiépítését célozzák kontinens-szerte, ugyanakkor támogatják a fenntartható közlekedést és munkahelyeket hoznak létre. A projektek támogatása az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközön (CEF) keresztül valósul meg, ami az EU közlekedési infrastruktúrát támogató programja.

 
13
Jul 2020
PDF
Print
E-mail

Mindenki elérhető áron juthasson hozzá a koronavírus-oltóanyaghoz és kezeléshez. Sürgősen el kell végezni a tagállamokban az egészségügyi rendszerek tűrőképességét vizsgáló stresszteszteket. A jövőbeli járványok elleni védekezésül létre kell hozni az európai egészségügyi reagálási mechanizmust

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 157

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*