2020 October 30, Friday
Főoldal  //  Európai Információs Pont
Europe Direct Tájékoztató Központ

A Heves Megyei Europe Direct Információs Pont uniós témakörben kölcsönözhető könyvekkel, kiadványokkal, prospektusokkal, ingyenes internet hozzáféréssel áll az érdeklődők rendelkezésére.

 

Az iroda kiemelt feladatai közé tartozik előadások, rendezvények szervezése, információ nyújtása az Európai Unióról, illetve információs standok működtetése a megyében megrendezésre kerülő rendezvényeken. A tájékoztató központ szintén vállalja általános- és középiskolások számára tájékoztatók, EU tanórák tartását. Segíti továbbá Egerben és a megye különböző településein bármely korosztály részére Uniós vetélkedők, kvízjátékok szervezését.

 

Az iroda munkatársai Egerben, a Megyeháza (Kossuth L. u. 9) földszintjén várják az érdeklődőket.

Nyitvatartás: H-P 08.00-14.00

Elérhetőségek: 06 36 521 480

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

az Európai Unió

társfinanszírozásával

 

 



08
Sep 2020
PDF
Print
E-mail

Szeptember 16-án tartja meg Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Unió helyzetét értékelő beszédét az Európai Parlamentben, melyben számot vet az elmúlt év eredményeivel, és bemutatja a Bizottság vízióját a következő időszak prioritásairól és főbb kihívásairól, köztük a Covid19-járvány következményei, az éghajlatváltozás elleni küzdelem és Európa társadalmának digitalizációja. Az Unió helyzetéről szóló beszéd elhangzása után plenáris vita következik az európai parlamenti képviselőkkel.

 
07
Sep 2020
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság pénteken nyilvános konzultációt indított az ökológiai gazdálkodás előmozdítását célzó cselekvési tervről, melyet várhatóan 2021 elején fog elfogadni. A biogazdálkodásra fontos szerep hárul majd abban, hogy az EU elérje az európai zöld megállapodásban, „a termelőtől a fogyasztóig” elnevezésű stratégiában, valamint a biodiverzitási stratégiában meghatározott célkitűzéseket. Prioritást jelent, hogy az ökológiai gazdálkodási ágazat rendelkezzen a megfelelő eszközökkel, valamint egy jól működő és konszenzuson alapuló jogi keretrendszerrel. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a 2030-ra a kitűzött célnak megfelelően a mezőgazdasági területek 25%-án ökológiai gazdálkodás folyjon.


 
04
Sep 2020
PDF
Print
E-mail

Szeptember a gyermekrák elleni küzdelem hónapja. Az EP brüsszeli épülete aranyszínű kivilágítást kap 1-6 között, hogy a nemzetközi kampányhoz csatlakozva felhívja a figyelmet a problémára. Évente több mint 35 000 gyermeket diagnosztizálnak daganatos megbetegedéssel Európában. Az adatok szerint az ötévesek 80%-a túléli a betegséget, de a leküzdésének esélyei nagyban eltérnek a különböző tagállamokban. Nem minden gyermeknek van ugyanis hozzáférése a megfelelő egészségügyi ellátáshoz és a kezelésekhez.

 
02
Sep 2020
PDF
Print
E-mail

A gépjárművek jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről szóló uniós rendelet szeptember 1-től alkalmazandó. A 2018 májusában elfogadott új rendelet jelentősen átalakította és szigorúbbá tette a korábbi típusjóváhagyási és piacfelügyeleti rendszert. Fokozza a típusjóváhagyások és vizsgálatok minőségét és függetlenségét, az uniós piacon már forgalomban lévő gépkocsik ellenőrzését, és megerősíti a teljes európai felügyeleti rendszert.

 
27
Aug 2020
PDF
Print
E-mail

Az Európai Bizottság a szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszköz (SURE) keretében 15 tagállamnak nyújtandó 81,4 milliárd eurós pénzügyi támogatásról szóló határozatjavaslatokat terjesztett a Tanács elé. A SURE eszköz meghatározó elemként épül be abba az átfogó uniós stratégiába, amely a koronavírus-járvány összefüggésében a polgárok védelmét és a pandémia súlyos társadalmi-gazdasági következményeinek enyhítését célozza. Az eszköz az Európai Tanács által a munkavállalók, a vállalkozások és az országok védelme érdekében elfogadott három biztonsági háló egyike.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 159

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*