2020 February 18, Tuesday
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  Sajtóközlemény - Mátraderecske
21
Jun 2019
PDF
Print
E-mail
Article Index
Sajtóközlemény - Mátraderecske
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
All Pages

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

VI. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Mátraderecske


A Heves Megyei Önkormányzat EFOP 1.6.3.-17-2017-00019 azonosító számú projektje keretében, 2019. június 21-én a Mátraderecskei Polgármesteri Hivatalban tartotta a hatodik „Közösségi együttműködést erősítő” rendezvényét, melyen a projekt célcsoportját alkotó helyi lakosok plenáris, valamint szekció előadásokat hallgathattak meg. A rendezvény célja szemléletformálás, információk megosztása, ismeretek bővítése.

Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere köszöntője után, beszélt az oktatásról és munkáról, mint értékről és a lehetőségekről, melyet mindenkinek – a saját képességeinek megfelelően - ki kell aknáznia, és ha elég energiát fektet a tanulásba, a kitartás meghozza a gyümölcsét. A gyerekeknek a szülők az elsőszámú példák, csak akkor lesz számukra a tanulás és a munka érték, ha a családban ez a minta. Polgármester úr elmondta, hogy Mátraderecske egyedülálló természeti értékkel rendelkezik, és erre építve törekednek új munkahelyeket teremteni a gyógyturizmus fejlesztésével.
Ezt követően Kovács Istvánné, óvodapedagógus tartott előadás a korai fejlesztés fontosságáról, melyből megtudhatták a résztvevők, miért lényeges már csecsemőkorban odafigyelni a mozgás fejlődésére, és ha megreked a folyamat milyen szakemberek tudnak segíteni e korai szakaszban. Gyakorlati tanácsok is elhangoztak, melyekkel a kicsi gyermekeket otthon lehet fejleszteni, de kiemelte, a bölcsőde - és óvoda nevelés szerepét, mint a korai fejlesztés legfontosabb színterét.
Az óvodapedagógus azt tanácsolta a szülőknek, bátran kérjenek segítséget, ha problémát észlelnek, s keressék a szakembereket, hiszen minél hamarabb kap megfelelő ellátást és fejlesztést egy gyermek, annál komolyabb eredmények érhetőek el.
Ezt követően a résztvevők szekciós előadásokat hallgathattak meg. A pénzügyi tanácsadást Holló Gézáné a Mátraderecske Községi Önkormányzat pénzügyi csoportvezetője tartotta, a családi életvezetésről Kisné Kis Erika, egészségügyi asszisztens beszélt, Bolykiné Horváth Brigitta a Mátraderecske Községi Önkormányzat szociális előadója pedig jó példákkal egybekötött motivációs beszélgetést folytatott a jelenlévőkkel.

Kapcsolódó anyagok:


VI. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény meghívó


alt


alt


alt


alt


alt

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*