2020 July 03, Friday
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  Sajtóközlemény - Kisköre
29
Mar 2019
PDF
Print
E-mail
Article Index
Sajtóközlemény - Kisköre
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5
Page 6
All Pages

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

V. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény - Kisköre


Az EFOP 1.6.3.-17-2017-00019 azonosító számú projektje keretében, 2019. március 29-én a kiskörei művelődési házban zajlott a „Közösségi együttműködést erősítő” rendezvény, melyen plenáris, valamint szekció előadásokat hallgathattak meg a részvevők.

Magyar Csilla, Kisköre polgármesterének köszöntője után Somogyiné Molnár Mónika, az ÓV-LAK Óvoda óvodapedagógus tartott előadást a korai fejlesztés fontosságáról. Hangsúlyozta, hogy a korai fejlesztéssel jelentősen csökkenthető a gyermekek lemaradása, s olyan segítséget, mintákat is tudnak nyújtani a számukra, melyek által könnyebbé válik a közösségbe való beilleszkedés. Szólt arról is, mikor van szüksége egy gyermeknek korai fejlesztésre: ha például a mozgásfejlődés, az értelmi fejlődés, a hallás- és látásfejlődés, a beszéd-, a szociális-, érzelmi fejlődés vagy a viselkedés terén elmarad attól a szinttől, mely az életkorának megfelelő lenne.

Az óvodapedagógus azt tanácsolta a szülőknek, bátran kérjenek segítséget, ha problémát észlelnek, s keressék a szakembereket, hiszen minél hamarabb kap megfelelő ellátást és fejlesztést egy gyermek, annál komolyabb eredmények érhetőek el.
Magyar Csilla polgármester az Oktatás és a munka, mint érték címmel tartott előadást. Hangsúlyozta az élethosszig tartó tanulás fontosságát, s hogy az ismeretek és a tudás utat teremthet a munka világába. Kiemelte, hogy ha mindenki – lehetőségeihez képest – a legnagyobb erőt fekteti a tanulásba, s képes és kész arra, hogy fejlessze önmagát, annak mindig meglesz a gyümölcse. Példaként és lehetőségként említette a sikeresen működő közfoglalkoztatási programot, valamint a munkakeresők számára elérhető, támogatott képzési programokat is.
Ezt követően a résztvevők szekciós előadásokat hallgathattak meg. A pénzügyi tanácsadást Tóth Anna Mariann, a Kisköre Városi Önkormányzat, Szociális és Hatósági Irodájának vezetője tartotta, a családi életvezetésről Hajdú Dóra, a Kiskörei Védőnői Szolgálat védőnő beszélt, Baloghné Szilágyi Tünde, a Kisköre Városfenntartó és Szolgáltató Kft. Művelődési Ház vezetője pedig jó példákkal egybekötött motivációs beszélgetést kezdeményezett a jelenlévőkkel.

A rendezvényen 66 fő vett részt.


Kapcsolódó anyagok:

V. Közösségi együttműködést erősítő rendezvény meghívó

alt 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*