2020 July 06, Monday
Főoldal  //  EFOP 1.6.3  //  Heves Megyei Felzárkózási Fórum III. ülése
27
Feb 2019
PDF
Print
E-mail
Article Index
Heves Megyei Felzárkózási Fórum III. ülése
Page 2
Page 3
All Pages

altEFOP-1.6.3-17-2017-00019 SZÁMÚ „FELZÁRKÓZÁS-POLITIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA HEVES MEGYÉBEN”

III. Heves Megyei Felzárkózási Fórum


Az EFOP 1.6.3.-17-2017-00019 azonosító számú projekt keretében harmadik alkalommal tartotta meg a Heves Megyei Önkormányzat a Heves Megyei Felzárkózási Fórum rendezvényét, melyre 2019. február 27-én 10 órai kezdéssel került sor a Megyeháza Barkóczy nagytermében.

A III. Heves Megyei Felzárkózási Fórum ülésén részt vettek Heves megyei települési- és kisebbségi önkormányzatok, szakigazgatási szervek, felsőoktatási, szak-, illetve közoktatási, köznevelési intézmények, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, egyházi- és civilszervezetek képviselői.
A fórumülés résztvevőit Domján Róbert alprojekt vezető, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztályának vezetője köszöntötte, aki röviden összegezte a program jelenlegi állapotát, tevékenységeit, majd a rendezvény témáját ismertette, ami ez alkalommal a „Jó gyakorlatok a civil életből” címet kapta.
Az EFOP 1.6.3. számú projekt egyik küldetése, hogy összegyűjtse a megyei szintű jó példákat és rálátása legyen az országban jól működő, példaértékű programokra, melyeket sok esetben civil szervezetek működtetnek. Ezért a III. Fórum ülés a civileknek enged teret és lehetőséget, hogy bemutatkozhassanak és ismertessék tevékenységeiket jó gyakorlati példaként.
Előadók:
•Galyasné Dósa Katalin a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke, aki beszélt a közösség összefogó erejéről. Az egyesület Szihalom településen önkéntes pontot hozott létre, programokat szervez, pályázatokat ír, tanácsadást nyújt, együttműködik több civil szervezettel, önkormányzattal, intézménnyel annak érdekében, hogy a rászorulóknak segíteni tudjanak.
•Lakatos Zsolt az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület elnöke bemutatta a roma felzárkózás jegyében véghez vitt sikeres programjaikat.
•Eger Megyei Jogú Város, a 2018. évi Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok felhívásra benyújtott pályázatával 2. helyezést érte el, a „Közös-többszörös” - a településen élő romák és nem romák példaértékű tevékenységei, programjai című kiírásban. A jó gyakorlatot bemutatta, dr. Hadnagy József az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszék vezetője, aki az egri Verőszalában élő szegregált élethelyzetben élőkkel folytatott munkáról tartott beszámolót.
•A 25 éves Kedvesház Esélyteremtő Programot Lázár Péter roma pedagógus, programalapító mutatta be, akinek Magyarország Kormánya 2012-ben "Nemzetiségekért Díj"-at adományozott. /Gyerekekért SOS 90 Alapítvány/
A Kedvesház esélyteremtő program egy komplex program, melynek célja, hogy egyenlő esélyű hozzáférést biztosítson a roma/hátrányos helyzetű családoknak és gyerekeinek szociális, oktatási, családgondozói, preventív gyermekvédelmi, egészségügyi. A program helyi kezdeményezésből jött létre, Magyarországon az egyetlen Kedvesház - program Nyírteleken működik, 25 éve, alapítványi fenntartásban. A program két pilléren keresztül működik. Az első pillér a szakmai hátteret jelentő Kedvesház-pedagógia, a második pillér a szolgáltatások és tevékenységek színterét biztosító Kedvesház Kollégium.

A kétórás rendezvény elérte kitűzött célját, hogy a civilek tevékenységeit közelebb hozza a fórum résztvevőihez. Az esemény ebéddel záródott.Kapcsolódó anyagok:

Heves Megyei Felzárkózási Fórum III. ülése meghívója


alt 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*