2020 August 13, Thursday
Főoldal
06
Nov 2019
PDF
Print
E-mail

A „Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére” projekthez kapcsolódó fórumra és munkaerő-piaci roadshow-ra várták az érdeklődőket szerdán, Tiszanánán. A rendezvényen részt vett dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki kiemelte: a projekt célja egy olyan megyei szintű foglalkoztatási együttműködés, melynek segítségével Heves megye foglalkoztatási helyzete javulhat.


A projekt kiemelt feladata egy versenyképes és rugalmas munkaerőbázis kialakítása, illetve a foglalkoztatási színvonal növelése és a foglalkoztatási ráta fenntartható növekedésének biztosítása – hangsúlyozta az elnök. A foglalkoztatás fellendítése mellett céljuk az is, hogy segítsék a termék- és szolgáltatásfejlesztést, a partnerségi kapcsolatok kialakítását illetve erősítését. Mint mondta, a projekt során oktatási és felnőttképzési intézményekkel, kereskedelmi és agrárgazdasági kamarákkal, valamint a megye települési önkormányzatainak vezetőivel szorosan együttműködnek.

Dr. Juhász Attila Simon szólt arról is, hogy munkájuk során figyelemmel kísérik a megye munkaerő-piaci helyzetét, melyre reagálva térségspecifikus programokat kínálnak, hiszen a Hatvan-Gyöngyös-Eger gazdasági tengelytől északra és délre húzódó térségek elmaradottságára célzottan kell választ adni. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy elsősorban azok a sikeres programok, melyekkel közvetlenül érik el és kapcsolják össze a keresleti és kínálati oldalt. Kiemelte, hogy a program I. üteme alatt, a foglalkoztatási paktumok keretében munkaerő-piaci programokban résztvevők száma elérte a 753 főt, s a projekt II. ütemeként forrásráemelést kezdeményeznek. Ennek eredményeként – 2021 decemberére – az e programokban résztvevők száma várhatóan eléri az 1.121 főt.


Beszéde végén elmondta, Tiszanána az első helyszíne annak az eseménysorozatnak, melyet megyénk azon térségeiben rendeznek, ahol a munkanélküliség, valamint az inaktívak aránya magas. A rendezvényen Heves megye dél-hevesi térségének 10 településére koncentrálva szólaltatják meg a települések és a környéken működő vállalkozás vezetőit, de a jelenleg munkát kereső résztvevőknek is lehetőséget kínálnak arra, hogy kérdéseikre válaszokat kapjanak.


Dr. Juhász Attila Simon köszöntőjét követően a 2019-2020-as, mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt, uniós támogatásokról, hitellehetőségekről, valamint a bér és bérjellegű támogatásokról is szó esett. Mindezek mellett a jelenlévők betekintést nyerhettek a foglalkoztatási osztályoknál igénybe vehető szolgáltatásokba, képzésekbe.

A Heves Megyei Önkormányzat, a Heves Megyei Kormányhivatal, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal, a Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködés keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló „Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum a megyei foglalkoztatás fellendítésére” című TOP-5.1.1-15-HE1-2016-00001 azonosító számú pályázatra 800 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2019. november 6.

www.hevesmegye.hu

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*