04
Jun 2012
PDF
Print
E-mail

bükk mak leader gondos istvánA MAKROVIRKA működéséről, pályázati forrásairól tárgyalt a napokban dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés vidékfejlesztését felelős tanácsnoka és Farkas Zoltán, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke a BÜKK-MAK LEADER vezetőivel.

 

A XXI. század legnagyobb üzlete: a természeti erőforrások hatékony felhasználása. A Bükk-Mak Leader Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, dr. Nagy Józseffel tárgyalt a napokban dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés vidékfejlesztésért felelős tanácsnoka és Farkas Zoltán, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány (HMVTA) kuratóriumának elnöke. A Bükk-Miskolc Térségi Leader Akciócsoport munkaszervezetének vezetőjével a Heves megyei „MAKROVIRKA” projektről ejtettek szót.

A Magyar Virtuális Makrohálózati Mérlegköri Klaszter (MAKROVIRKA) megteremtette a lehetőségét, hogy a különböző fejlettségi szintű és méretű közösségek belépjenek a XXI. század legnagyobb üzletébe: a természeti erőforrások, a nap, a szél, a víz, a környezeti hő és a biomassza villamos energetikai hasznosításába, tárolásába, elosztásába, integrációjába.

Dr. Gondos István szerint mindez rendkívül komoly lehetőséget jelent Heves megye számára. A megyei önkormányzat olyan települést keres, ahol ez a komplex mintaprojekt megvalósítható pályázati források segítségével. Farkas Zoltán hozzátette: megvizsgálják, hogy a projekt vagy egyes részelemei finanszírozásában miként vehet részt az alapítvány saját kombinált mikrohitel-programja révén.

2012. június 8., Forrás: hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*