2020 August 12, Wednesday
Főoldal  //  Balaton  //  Ismét téli tüzelőt kapott Balaton
12
Nov 2012
PDF
Print
E-mail

teli tuzeloHorváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, országgyűlési képviselő közreműködése révén ismét téli tüzelővel segítette Balaton önkormányzatát a Mátrai Erőmű Zrt. A lignitet ma délután ünnepélyes körülmények között adták át a település általános iskolájának udvarán.

 

Murányi Enikő, a község polgármestere köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy mivel önkormányzatuk önhibáján kívül hátrányos helyzetűnek minősül, s meglehetősen sokba kerül a gyermekintézményeik fenntartása, így különösen értékes számukra a támogatás. Tavaly kaptak először téli tüzelőt, az erőművel Horváth László javaslatára vették fel a kapcsolatot, s az idén is kérték a kormánymegbízott közbenjárását.

Mata Tibor, a Mátrai Erőmű bükkábrányi bányájának igazgatója hangsúlyozta: a cég üzletpolitikájának szerves része a társadalmi felelősségvállalás. Országszerte – ide értve a távolabbi megyéket is – éves szinten 90-100 ezer mázsa lignitet osztanak szét.

Horváth László példaértékűnek nevezte azt, hogy egy gazdasági szereplő ilyen jellegű kötelezettséget vállal a közért, a társadalomért. Már itt vannak az igazán hideg napok, így éppen jókor érkezett a tüzelő, az iskolában biztosított lesz a tanulás folyamatossága. Ugyancsak komoly segítség a település számára, hogy a kormány átvállalja a balatoni önkormányzat 12 millió forintos adósságát. Szintén könnyebbséget hoz az, hogy az iskola a jövő év elejétől állami fenntartásba kerül.

Kiss Jánosné, az általános iskola igazgatója is megköszönte a felajánlást. Az erőmű bükkábrányi bányájából a község ugyanolyan feltételekkel jutott téli tüzelőhöz, mint tavaly. Az önkormányzat 150 mázsa lignit tüzelőanyagot kapott támogatásként, ingyen, térítés nélkül. Emellett szintén 150 mázsa lignit kedvezményes vásárlására jogosult, 224 Ft/mázsás önkormányzati tarifával.

Eger, 2012. november 9., Forrás: Heves Megyei Kormányhivatal

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*