2020 October 30, Friday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Belga nagykövet látogatása Heves megyében
07
May 2012
PDF
Print
E-mail

belga nagykovet egerJohan Indekeu, a Belga Királyság magyarországi nagykövete, Ránky Edit, a nagykövetség gazdasági és kereskedelmi attaséja és Bjorn Brandt, a Tungsram-Schréder Világítási Berendezések Zrt. vezérigazgatója Horváth László kormánymegbízottal és dr. Balás Istvánnal, a kormányhivatal főigazgatójával találkozott, majd Szabó Róbert fogadta a delegációt.

 

A megbeszélésen a házigazdák szóltak a magyar közigazgatási rendszer átalakításáról, a kormányhivatalok létrejöttéről és arról is, hogy a 2013-ban felállítandó járások nem bonyolítják, hanem megkönnyítik az állampolgárok, az ügyfelek dolgát. Mint elhangzott, a küldöttség tagjai megyénkben működő belga érdekeltségű cégeket (Sanatmöbel Kft., Kerecsend, Eurocircuits Kft., Felsőtárkány) is felkerestek, ahonnan pozitív visszajelzéseket kaptak, s fejlesztési elképzelésekről hallhattak. Johan Indekeu elmondta: szeretné, ha a két ország közötti turizmus is erősödne, Bjorn Brand pedig a magyar közvilágítás zöld, gazdaságos, LED-es technológiával történő korszerűsítéséről beszélt. Utóbbi kapcsán Horváth László ígéretet tett arra, hogy a kormányhivatal segít megszervezni egy fórumot a megyei polgármesterek számára, akik itt közösen megismerhetik a Tungsram-Schréder terveit. A kormánymegbízott hangsúlyozta: feladatának tekinti a befektetések, a munkahelyteremtés elősegítését.

A Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róbert szintén fogadta a vendégeket. Az elnök ismertette a megyei önkormányzat új területfejlesztési feladatkörét, a megváltozott prioritásokat. Megállapodtak a nagykövettel abban, hogy az információk áramlása érdekében közvetlen kapcsolatot tartanak a jövőben, tájékoztatják egymást a befektetői szándékokról, illetve a megyei önkormányzat által koordinált beruházás-ösztönző kezdeményezésekről. Hevesben már ma is több mint 200 család megélhetését biztosítják a belga érdekeltségű vállalkozások. A megállapodás szerint a megyei önkormányzat területfejlesztési eszközeivel támogatást nyújt a fejlesztéshez, ezáltal segíti az új munkahelyek teremtését.

2012.04.12., Forrás: hevesmegye.hu, Fotók: Nemes Róbert

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*