2020 August 05, Wednesday
Főoldal  //  Hivatal - közgyűlési hírek  //  Dr. Bényi Szabolcs Tamás az új alelnök
29
Apr 2016
PDF
Print
E-mail

Dr. Bényi Szabolcs Tamást választotta meg társadalmi megbízatású alelnökévé a Heves Megyei Közgyűlés. Az április 29-ei ülésen a testület tagjai titkos szavazás útján, 10 igen és 5 érvénytelen szavazattal döntöttek az alelnök személyéről.

Mint ismert, Ifj. Herman István 2015 szeptemberében mondott le alelnöki tisztségéről, s jelenleg Eger Megyei Jogú Város alpolgármesteri feladatait látja el. Ezt a megüresedett alelnöki tisztséget tölti be mától Dr. Bényi Szabolcs Tamás, s ezzel Szabó Róbert elnök mellett ismét két alelnök irányítja a Heves Megyei Önkormányzat munkáját. A testület új tagja elmondta: elsősorban az Eger és térségével való kapcsolattartásért, a kormányzati kapcsolatokért, valamint a megyei sportfejlesztésekért felel a jövőben, s bízik abban, hogy munkájával maximálisan tudja majd képviselni a Heves megyében élők érdekeit mind helyi, mind országos szinten.

Dr. Bényi Szabolcs Tamás jelenleg a Magyar Evezős Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, elnökségi tagja a Felszámolók Országos Egyesületének, valamint részt vesz az Eger Sikeréért Egyesület munkájában is. Nagy tapasztalattal rendelkezik fejlesztéspolitikai téren, melyet a Heves Megyei Közgyűlés alelnökeként kíván kamatoztatni. 1994-ben jogászként végzett a JATE Állam- és Jogtudományi Karán, 2015-ben pedig felszámolási és vagyonfelügyeleti specialista végzettséget szerzett a SZIE Gazdaság és Társadalomtudományi Karán.

Az új alelnök eskütételét követően a megyei közgyűlés elfogadta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének tájékoztatóját, valamint a Heves Megyei Önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót. A grémium tagjai többek közt megtárgyalták és elfogadták az önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaság alapítására irányuló előterjesztést is. Az új, a Heves Megyei Önkormányzat kizárólagos tulajdonaként létrehozandó gazdasági társaság alapításának célja Eger várostérsége, valamint Füzesabony és várostérsége Terület- és Településfejlesztési- valamint ágazati Operatív Programokhoz kapcsolódó projektjeinek fejlesztése és menedzselése.

A megyei közgyűlés végén a testület zárt ülésen döntött a Telekessy István területfejlesztési díj adományozásáról.

2016. április 29.

hevesmegye.hu

 

Elérhetőségek

Cím: H-3300, Eger, Kossuth L. u. 9.

Telefon: + 36 36 521 310

Email: kabinet@hevesmegye.hu

Fax: + 36 36 411 106

Europe Direct: +36 36 521 480

GPS: 47.900766 / 20.378265

 

A Heves Megyei Önkormányzat hivatalos
honlapjával kapcsolatos általános
adatvédelmi tájékoztatót innen töltheti le.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

FacebookYoutube

Településeink

Településeink

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail cím:*